Medovník z Moravy
Suroviny
Porce: cca 12-18 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 27 391 kJ / 6 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,14 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 596,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 15:37
Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(
10. 3. 2011 18:56
Také peču podle tohoto receptu, ale těsto roztírám na papír v tenké vrstvě, většinou mi vyjde na 5-6 plátů (na papír o velikosti cca 30x38cm). Každý plát peču 5-7 minut (180°C), mezitím si stačím namazat další a dát ho do trouby hned poté, co vyndám předchozí upečený. Je to trochu zkouška trpělivosti,těsto si někdy dělá co chce, ale zatím se mi to vždy povedlo.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.
Vychladlé pláty pak promažu krémem a přiklopím tím posledním, který už nemažu. Teď odkrojím okraje, klidně i 2 cm s trochou krému a odkrojky rozlámu do mísy od krému. Trochu rozmočím mlékem a umíchám pomazánku, kterou natřu navrch. Když mám hrubě mleté ořechy, posypu jimi povrch moučníku, jinak ho jen ozdobím vidličkou - udělám vlnky. Moučník pak rozdělím na čtverce a ty pak ještě přepůlím na trojúhelníkové kousky.
Medovník jsem právě dopekla a chtěla jsem přidat recept, ale vidím, že by to bylo nošení dříví do lesa, tak jsem alespoň přispěla svými zkušenostmi.
15. 7. 2010 19:24
fíha,tak do mrazáku...??? to jsem ještě nedělala,proč se to tam dává? ale těstíčko vypadá,že bude fajn,rozhodně ho zkusím+14
11. 4. 2010 00:04
Vyzkouším,líbí se mi že se to nemusí vyvalovat+11
10. 4. 2010 22:26
Výborná záležitost,tento recept mám i od sestry.Zkoušela jsem ho poprvé.Chuťově se povedl,jen musím vychytat ještě nějaké ty "dyzajnové" mouchy.Jestli neva,tak jsem přihodila fotečku mých "zázraků" Pláty jsem měla moc tlusté,tak to nemám focené nakrojené...Možná až to budu dělat po 20-té,tak to bude lepší...
7. 3. 2010 21:32
6. 2. 2010 20:14
mnam
28. 1. 2010 16:52
Holky já Salco nevařím přijde mi to zbytečný
28. 1. 2010 16:44
Salko do krému nejdřív vaříš nebo rovnou smícháš s máslem
28. 1. 2010 16:17
Chtělo by to řez! Jinak super.
28. 1. 2010 15:29
k.radulko,vítám tě na topkách a přeji, aby se ti tu moc líbilo,koukám,že si čilá medovník vypadá opravdu krásně,moc se mi líbí tento receptík.Dávám na vyzkoušení a tobě bod
28. 1. 2010 15:15
S tim mrazakem znam, jednou jsem tam ulozila zbytek medovniku.Po mesici byl jeste lepsi.
28. 1. 2010 15:14
do mrazáku proto aby skřehnul, zvláčněl, pokud nechceš nedávej, zmněkne v lednici sám po 2-3 dnech, ale pochybuju že by někomu tak dlouho v lednici vydržel :D
28. 1. 2010 14:59
Proč se medovník dává do mrazáku?
28. 1. 2010 14:48
ivulince: tenhle medovník to má už zpočítaný, ale dělám ho často tak přidám později určitě
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 8 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 12 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 23 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 59 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 1 hodinou
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 2 hodinami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 3 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 3 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Další recepty
Tématické fráze: litý medovník medovník na plech litý medovník na plech medovník recept na plech medovník recept krem do medovniku recept na litý medovník recept medovník na plech medovník video medovníkový dort video medovník z litého těsta medovník medovník bez salka marlenka recept video krém na medovník recept na medovník video medovník dort cena medovník cena medovník litý medovník ze salka
Suroviny: vejce, mouka hladká, med, tuk hera, máslo, salko, soda jedlá, cukr
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
20 názorů