Bramborka (litá na plech)

lenka-m Kuchařka:

Bramborová jídla 5 názorů

32

Suroviny

1 l mléka
1 kg hrubé mouky
4 brambory (větší, syrové)
1 cibule (větší)
1 hlavička česneku
1 vejce
5 dkg kvasnic
0,25 l sádla
sůl
pepř
majoránka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice zalijeme trochou vlažného mléka.

  2. Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory, nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, rozpuštěné vlažné sádlo, sůl, pepř a majoránku.

  3. Vše důkladně promícháme a necháme kynout.

  4. Po vykynutí nalijeme na plech, vymaštěný sádlem a necháme ještě vykynout.

  5. Pak upečeme dohněda, asi 1 hodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborka (litá na plech)

  • lomačka lomačka (neregistrovaný)

    jé tak to dělávala tchýně :-)):-p:yes:

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    :-(
    asi se to nepovedlo. ;-(

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Jestli to nebude lžíce;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    lenka-m: Taky se mi to moc nezdá ten litr toho sádla.Není to moc:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Křepelka Křepelka(neregistrovaná)

    Jeden litr sádla?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo