Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník z těsta na perníčky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 2. 2010 12:38

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 246 kJ / 5 078 kcal
Bílkoviny76,90 g
Tuky260,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 1,93 g
Sůl0,57 g
Sacharidy599,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tu medovníků hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme placky a vyšleháme krém :-).

Jinak jsou z těsta výborné perníčky - ihned měkké!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

iva

29. 11. 2014 21:10

Dnes sem pekla medovnik fakt super krasne se rozvalelo bezva recept :-K

Vercu Momo Vercu Momo

24. 8. 2013 16:53

:yes::-K výborný je!!!=)

emmily6 emmily6

3. 3. 2012 10:48

Tak jsem ho dnes udělala pro přítele k svátku :-K už mi leží v lednici a odpočívá :-p jsem zvědavá jaký bude a zda se mi povedl :yes:

Janka 46 Janka 46

17. 2. 2011 21:20

Med byl tekuty dopadlo to dobre urcite bude chutnat;-)

aanicka

17. 2. 2011 12:48

Tak to nevím, kde je problém, tuku je tam fakt málo, ze začátku se to špatně spojuje a nakonec je z toho parádní těsto. Jen mě napadlo, jestli jsi měla ten med tekutý a ne zcukernatělý, to mě jedině napadlo, že by mohlo být horší na to zpracování.

Janka 46 Janka 46

17. 2. 2011 12:23

Anicko ja ho dneska delala a neslo mi udelat testo musela jsem pridat tuk ?;-(ted jdu pect tak snad to uz bude ok;-)

hobllinka

12. 12. 2010 13:37

chtěla bych zkusit ale nevím nevím :-S:-S

Betina

25. 2. 2010 19:45

:yes::yes::-p

Klara80 Klara80

24. 2. 2010 18:10

Bude výborný!:yes:

aanicka

24. 2. 2010 16:47

No, já ho mám v zásobě uvařené, myslím, že tak vydrží dýl, ale někdy se taky několika krystalkům nevyhnu (ale jestli to nebude spíš delším vařením), ale při šlehání krému se celkem rozpustí.

Jenny

24. 2. 2010 15:24

aanicka---ahojky píšeš,že máš v zásobě SALKO,já taky,ale nějak mi jaksi vždycky zkrystalizuje...čím to???díky za odpovědˇ J.

aanicka

24. 2. 2010 15:18

Tak jsem v receptu opravila množství sody. Bude to asi míň než těch 10g, ale mamka říká, že dává 1 lžičku na 1kg mouky, takže 0,5 lžičky ;-). Jinak z 1kg mouky je to pak samozřejmně na dva medovníky :-)).

srettka

24. 2. 2010 14:32

to vypadá zajímavě, veliká výhoda, že to není nutné nechat dlouho uležet. dělala jsem armenský medovník, chuťově úžasné, ale právě to odležení...byli jsme nedočkaví a zlomili jsme na něm kudlu:-D to byl ale ťuhýk:-D
takže variantu šetrnější k vercajku v kuchyni s radosti zkusím;-) a :yes:

aanicka

24. 2. 2010 14:09

Jani, pro mě to moc pracné není. Těsto mi vždycky udělá mamka do zásoby do mrazáku. To je na tom ta největší piplačka. Salko mám vařený doma vždy v zásobě a pak už je to sranda ;-).
Sodu doma odvážím a dám vědět.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 2. 2010 13:47

yanull ani by se to nepodařilo odvážit na "hrchle":-)):-D, proto na doporučení holek tady mi byla pořízena diditální váha a jsem za ni moc ráda.;-) aanicka moc hezký medovníček, pro mne mooc pracné, ale vím, že to je na výsledku vidět, že je to skvělé:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arménský medovník zkaramelizované salko perníkový medovník testo na pernícky medovník originál recept medovník salko cena medovníku medovnik medovník recept recept z pernikoveho testa perníčky jak dlouho nechat odlezet medovnik jak dlouho nechat uležet těsto na perníčky salko zkaramelizované testa na pernicky medovník cena těsto na perníčky odležet nechat těsto odležet medovník perníkový krém do perníčků

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, med, vejce, soda jedlá, koření do perníku, salko, máslo, káva, rum, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Medovník z těsta na perníčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8ZY