Medovník z těsta na perníčky

aanicka Kuchařka: aanicka

Moučníky , Ostatní, Perníky 18 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
50 g Hery
150 g práškového cukru
100 g medu
2 celá vejce
0,5 lžičky jedlé sody
trochu perníkového koření
Náplň:
1 zkaramelizované Salko (vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem nebo koupíme již karamelové)
250 g másla
Podle chuti:
káva
rum
mleté vlašské ořechy
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Je to trochu patlačka.

  2. Poté vyválíme placky, ořízneme např. podle talíře do kulatého tvaru a upečeme cca 10 min. na 160 C. Prostě jako když pečete perníčky. Upečeme i několik odříznutých okrajů na posyp. Po vychladnutí potřeme placky směsí uvařené silné kávy a trochu rumu.

  3. Zkaramelizované salko vymícháme s máslem a oříšky. Potřeme placky a skládáme na sebe. Potřeme i vrchní placku a okraje a posypeme rozdrcenými odřezky těsta smíchanými s oříšky.

Poznámka

Vím, že je tu medovníků hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme placky a vyšleháme krém :-).

Jinak jsou z těsta výborné perníčky - ihned měkké!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medovník z těsta na perníčky

  • iva iva(neregistrovaná)

    Dnes sem pekla medovnik fakt super krasne se rozvalelo bezva recept :-K

    Odpovědět

  • Vercu Momo Vercu Momo

    :yes::-K výborný je!!!=)

    Odpovědět

  • emmily6 emmily6

    Tak jsem ho dnes udělala pro přítele k svátku :-K už mi leží v lednici a odpočívá :-p jsem zvědavá jaký bude a zda se mi povedl :yes:

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    Med byl tekuty dopadlo to dobre urcite bude chutnat;-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Tak to nevím, kde je problém, tuku je tam fakt málo, ze začátku se to špatně spojuje a nakonec je z toho parádní těsto. Jen mě napadlo, jestli jsi měla ten med tekutý a ne zcukernatělý, to mě jedině napadlo, že by mohlo být horší na to zpracování.

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    Anicko ja ho dneska delala a neslo mi udelat testo musela jsem pridat tuk ?;-(ted jdu pect tak snad to uz bude ok;-)

    Odpovědět

  • hobllinka hobllinka

    chtěla bych zkusit ale nevím nevím :-S:-S

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • Klara80 Klara80

    Bude výborný!:yes:

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    No, já ho mám v zásobě uvařené, myslím, že tak vydrží dýl, ale někdy se taky několika krystalkům nevyhnu (ale jestli to nebude spíš delším vařením), ale při šlehání krému se celkem rozpustí.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny (neregistrovaný)

    aanicka---ahojky píšeš,že máš v zásobě SALKO,já taky,ale nějak mi jaksi vždycky zkrystalizuje...čím to???díky za odpovědˇ J.

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Tak jsem v receptu opravila množství sody. Bude to asi míň než těch 10g, ale mamka říká, že dává 1 lžičku na 1kg mouky, takže 0,5 lžičky ;-). Jinak z 1kg mouky je to pak samozřejmně na dva medovníky :-)).

    Odpovědět

  • srettka srettka

    to vypadá zajímavě, veliká výhoda, že to není nutné nechat dlouho uležet. dělala jsem armenský medovník, chuťově úžasné, ale právě to odležení...byli jsme nedočkaví a zlomili jsme na něm kudlu:-D to byl ale ťuhýk:-D
    takže variantu šetrnější k vercajku v kuchyni s radosti zkusím;-) a :yes:

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Jani, pro mě to moc pracné není. Těsto mi vždycky udělá mamka do zásoby do mrazáku. To je na tom ta největší piplačka. Salko mám vařený doma vždy v zásobě a pak už je to sranda ;-).
    Sodu doma odvážím a dám vědět.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    yanull ani by se to nepodařilo odvážit na "hrchle":-)):-D, proto na doporučení holek tady mi byla pořízena diditální váha a jsem za ni moc ráda.;-) aanicka moc hezký medovníček, pro mne mooc pracné, ale vím, že to je na výsledku vidět, že je to skvělé:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: arménský medovník zkaramelizované salko perníkový medovník medovník originál recept testo na pernícky medovník salko cena medovníku medovnik recept z pernikoveho testa perníčky jak dlouho nechat odlezet medovnik jak dlouho nechat uležet těsto na perníčky salko zkaramelizované testa na pernicky medovník cena těsto na perníčky odležet nechat těsto odležet medovník perníkový krém do perníčků krém na perníčky

Zapomněl/a jsem heslo