Bramboráky: Křupavý, dozlatova usmažený poklad z brambor, česneku a bylinek
Bramboráky patří mezi nejoblíbenější tradiční jídla, především pro jejich snadnou přípravu a levné suroviny, ze kterých se připravuje. Hlavní surovina pro jejich přípravu jsou brambory, které stačí pouze oloupat, nastrouhat, smíchat s vajíčkem, moukou a dochutit bylinkami s česnekem. Bramborákové těsto se dá jednoduše obměnit a přidat do něj také uzené maso, špek, zelí nebo třeba škvarky.
Bramborák jako hlavní chod i příloha
Připravit oblíbený bramborák zvládne hravě i úplný začátečník. Pokud se chceme vyhnout smažení ve vysoké vrstvě oleje, lze ho také jednoduše upéct v troubě a připravit si tak jeho odlehčenou variantu. Bramborák má v dnešní době hojné využití v kuchyni. V restauracích se bramborák plní masovou směsí, sýrem či zeleninou nebo ho podávají jako přílohu k různým omáčkám nebo masu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 4 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 5 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Míša Landová z Peče celá země radí, jak na skvělé cukroví: Plánujte, dejte si čas a nesnažte se péct vše najednou
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti