Proč dávat mléko do bramboráků? Naše babičky nám dobře radily
Oblíbené bramboráky jsou vlastně jednoduché bramborové placky. Na těsto potřebujeme sice jen několik surovin, ale výsledek chutná zcela úžasně. S těstem můžeme různě experimentovat, třeba přidat mléko.
Jak a proč dávat mléko do bramboráků
Postup přidávání mléka je zcela jednoduchý.
- Brambory nejprve nastrouháme, potom z nich slijeme přebytečnou vodu a co nejdříve ji nahradíme horkým mlékem. Dobře zamícháme a můžeme začít smažit.
- Hotové bramboráky budou nejen velmi chutné, ale co hlavně - zachovají si pěknou světlou barvu. Brambory v nich neztmavnou, jak by se bez použití mléka stalo.
TIP: Pokud mléko zrovna nemáte po ruce, vyzkoušejte přidat citrónovou šťávu, výsledek bude obdobný.
Doporučujeme zhlédnout následující videorecept, který předvede postup přípravy bramboráků s přidáním horkého mléka do těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Komentáře
10. 11. 2023 13:23
10. 11. 2023 02:03