Jak připravit masové karbanátky se sýrem? Holandské řízky jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými
Karbanátky z mletého masa a strouhaného sýra, nazývané "holandské řízky", si získali srdce mnoha strávníků. Jsou příjemně měkké a dobře se jí, proto přijdou k chuti nejen dětem, ale i starším lidem. Ale pozor, rozhodně se nejedná o dietní pokrm, protože řízky často obsahují prorostlý bůček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití mletého masa
Jak připravit karbanátek se sýrem
- Nastrouháme sýr (Gouda, Eidam) na struhadle.
- Přidáme mleté maso, buď koupené nebo vlastnoručně pomleté. Pokud si ho meleme sami, tak nejprve nahrubo a pak najemno, koření přidáme už při mletí. Osolíme a opepříme.
- Přisypeme jemně nakrájenou petrželovou nať, čerstvě sklizenou, mraženou nebo sušenou.
- Přimícháme vejce a vše důkladně promícháme.
- Rukama tvoříme karbanátky a klademe je na tác nebo jinou podložku.
- Obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Mleté maso je základem mnoha oblíbených jídel. Poradíme, jak ho připravit
Komentáře