Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Zdroj: Pixabay

Vepřový bok se obvykle prodává s kůží a kostmi. Kosti jsou zbytky žeber a jdou ostrým nožem dobře odříznout od masa. Využijeme je na vývar.

Někdo nechce nebo nemá rád kůži. Připomínáme, že v kůži se nachází přírodní kolagen, který funguje jako výživa pro naše klouby, vazy, vlasy, pleť atd. Kůži můžeme odstranit z celého kusu masa nebo z jednotlivých plátků. Z plátků je to snadnější, ale krájet plátky z bůčku, který je i s kůží vyžaduje velmi ostrý nůž a zručnost řezníka.

Jak zbavit vepřový bok kůže

Kůži z kusu bůčku lze odstranit poměrně snadno.

  1. Položíme kus masa kůží nahoru a vodorovně na některém okraji kůži nožem oddělíme od masa.
  2. Pak maso otočíme kůží dolů a nožem s ostřím otočeným směrem dolů ke kůži postupně kůži odřezáváme.
  3. Kůže můžeme shromažďovat v mrazničce a později použít k přípravě sulcu, tlačenky, vepřové konzervy apod.
  4. Pak můžeme bůček krájet na plátky nebo kostky, a použít třeba na segedínský guláš.

Bůček bez kůže se nám hodí i na recept Obrácené řízky z bůčku. S přípravou nám pomůže názorné video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky