Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

250 g hlávkového zelí
400 g kysaného zelí
2 menší brambory nastrouhané na drobno
100 g anglické slaniny
100 uzené plece
2 střední cibule
sádlo
kmín
sůl
pepř
cukr
500 g chlazené gnocchi
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Když je zelí poloměkké, přidáme kysané zelí i s trochou nálevu (podle kyselosti) a brambory. Dusíme s částečným podléváním do měkka.

  3. Mezitím opečeme na kousku sádla slaninu a uzené maso do křupava. Přidáme cibuli a po zrůžovění přisypeme neuvařené gnocchi. Společně opékáme asi 3 minuty.

  4. Měkké zelí dochutíme cukrem a pepřem. Slaninové gnocchi přidáme k zelí a společně řádně prohřejeme. Ihned podáváme.

Poznámka

Samozřejmě můžete dát jen kysané zelí, já jsem měla zbytek hlávkového tak jsem vyzkoušela a chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 014 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvoudruhové zelí se slaninovými noky

  • sikulka7 sikulka7

    Zajímavý recept, určitě vyzkouším.:-*

    Odpovědět

  • medanek medanek

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3Delala jsem podobne polevku,taky i s kysanym a hlavkovym a bylo to vyborny.:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Dělám podobně,ale bez hlavkového zelí,tak vyzkouším :-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: noky recept gnocchi recepty recepty se zelím recepty ze zelí noky se zelím recept na noky gnocchi se zelím recept na zeli maso na zelí s noky noky v receptech recepty zelí gnočchi recept noky s hlavkovym zelin pečené maso zelí a noky gnocchi v receptech recept s gnocchi recept ze zelí noky recepty recepty s noky recepty gnocchi