Jak připravit výborné kvašáky. Hledáte jednoduchý recept na kvašené okurky? Přesně takový pro vás máme
Kvašené okurky jsou výbornou letní pochoutkou. Na jejich přípravě není vůbec nic složitého a za několik dnů už si můžete pochutnávat. Pokud je máte rádi, určitě si je nenechte ujít, protože další příležitost bude zase až za rok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kvašené okurky
Čím proložit okurky před kvašením
Kvašené okurky podle videa
Okurky k nakládání by měly být kvalitní a nepoškozené.
- Podle receptu dáme přednost větším okurkám, mohou to být přerostlé nakládačky. Dále si připravíme listy černého rybízu a višní, kopr a křen. Na 3 litry nálevu dáme 120 g soli (tj. 5 vrchovatých lžic).
- Nálev svaříme a necháme vychladnout.
- Okurky, křen a listy umyjeme a necháme okapat.
- Každou okurku několikrát propíchneme.
- Okurky, nakrájený křen a listy plníme střídavě do pětilitrové sklenice. Poslední vrstvu musíme dobře upevnit, aby okurky nestoupaly nad hladinu.
- Vše zalijeme převařeným nálevem, okurky musí být ponořené.
- Vhodnou pomůckou pro zajištění okurek před vynořením nad hladinu jsou dřívka z bukové dýhy, která se prodávají v domácích potřebách. Na jednu nádobu stačí jedno až dvě dřívka, která položíme křížem přes sebe. Upevnění drží velmi dobře.
- Sklenice uzavřeme a přikryjeme (např. velkým ručníkem) a necháme v teple několik dnů kvasit. Během té doby ze sklenic vždy vyteče malé množství láku, proto máme sklenice na podložce, vhodný je tác nebo plech.
- Po vykvašení sklenice přemístíme do chladna.
- Kvašené okurky výborně chutnají s vařenými nebo pečenými bramborami, se zapečenými těstovinami a dalšími jídly.
Správný postup přípravy kvašených okurek vám předvede následující video:
A jak připravujete kvašené okurky vy? Budeme rádi za vaše rady a tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 18 minutami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 13 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 16 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Komentáře