7 nejoblíbenějších domácích mazanců. Jak upéct mazanec hrníčkový, z kynutého těsta, tvarohový, špaldový nebo kváskový
Mazance se připravují včas, abychom si na nich mohli pochutnat o velikonoční neděli. Tyto bochánky se pečou ze sladkého těsta, které připomíná vánočkové. Jsou moc dobré, voní po vanilce a citrónu, jsou plné rozinek. Sypeme je tenkými plátky loupaných mandlí a na povrchu je zdobíme křížkem.
Velikonoční mazance
O velikonoční neděli se podávalo tradičně k jídlu to nejlepší - pečený beránek, velikonoční hlavička, skopové maso, jidáše a další pokrmy. Sladké a chutné mazance patřily a stále patří mezi nejoblíbenější velikonoční dobroty. Inspiraci k jejich pečení najdeme ve výběru našich receptů.
- Mazanec
- Hrníčkový mazanec naší babči
- Mazanec pro Irenku
- Mazanec od Helenky Růžičkové
- Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou
- Kváskový mazanec
- Špaldový mazanec s rozinkami a mandlemi
1. místo
2. místo
Domácí je nejlepší
O Vánocích pečeme vánočku a o Velikonocích se tradičně peče mazanec. I když si ho můžeme jednoduše koupit, ten domácí je vždy nejlepší a doma určitě budou mít všichni radost.
Mohlo by vás zajímat
Podle našeho přehledu můžeme vyzkoušet nejoblíbenější recepty na mazance. Mezi další druhy pečiva, které o Velikonocích připravujeme, patří jidáše, beránci, Boží milosti a perníčky zdobené jarní tématikou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 3 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře