Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2010 19:05

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 021 kJ / 2 873 kcal
Bílkoviny117,48 g
Tuky78,97 g
Vláknina18,05 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy415,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.

Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

21. 2. 2010 21:01

Marundo:-K, jsem moc ráda, že chutnalo;-)

marunda marunda

21. 2. 2010 13:02

miszo, dnes jsem vařila, tak dobré rizoto jsem strašně dlouho nejedla. A jak je to rychlé. Dělala jsem přesně podle receptu. A vůbec nebylo rozvařené, ani jsem nemusela dodělávat. Hned se mohlo dávat na talíř. Jdou mi i tvarovat kopečky - to mi nikdy nešlo. Tak rizoto v tlakovém hrnci vřele doporučuji. Taky tu mám své rizoto, ale pečené v troubě, to se ale musí hlídat a přilívat voda. Teď budu dělat jen tohle. A moc Ti za to děkuju. Fak supr:yes::yes::yes:

clupmi clupmi

16. 2. 2010 20:57

Podporuji dalším bodíkem nápad použít tlakový hrnec. Denis Papin byl génius. Jeho vynález používám jak jen můžu, a ne jen z důvodu úspory času.:yes::-))

cardanka

12. 2. 2010 09:13

rizoto je u nás v oblibě:-K a i "mazlavá" podoba u nás na dračku jde, nápad v TK uvařit já jdu 3.bodíkem podpořit;-):yes:

Svetlana Svetlana

12. 2. 2010 07:28

Miszo, posílám bodíka, protože my "mazlavé" rizoto milujeme...a určitě je to bezva nápad v tlakáči...určitě vyzkouším...:yes::yes:

marunda marunda

11. 2. 2010 22:58

jé já miluju rizoto a tohle určitě zkusím, nebaví mě pořád hlídat, jestli je už hotová.... nějak ji mám vždy suchou a nic moc. Tohle může být fakt dobré. Ukládám a dávám :yes:

misza misza

11. 2. 2010 20:26

Bibinko, jasně každému chutná něco jiného, to rizoto až tak mazlavé není:-D Je posypané sýrem, který jsem nedopsala:-8 a proto tak ta fotka působí:-))

michsamant michsamant

11. 2. 2010 19:42

prave rizoto je trosku mazlave,ak by nebolo,je to len zeleninova ryza.. chyba mi v tom syr :-) ale ten si doplnim uz individualne ja, inak fajn recept, netreba na to davat prilis pozor

Bibinka Bibinka

11. 2. 2010 19:37

Miszo, já ti teda nevím, ale mně to připadá hodně mazlavý. Máme rádi rizoto sypké a to je uvařené raz-dva, tak proč ho vařit ještě v tlakáči. Nic ve zlém,ale já bych ho takhle dělat nemohla a to je můj problém;-):-8

Gabina

11. 2. 2010 19:19

Já nechávám hrnec zchladit pod studenou vodou

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci

Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda

TopRecepty.cz

Rizoto v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyJK