Rizoto v hrnci

andrejka20 Kuchařka:

Ostatní 13 názorů

59

Suroviny

rýže (ne v sáčku :)
lunchmeat (nebo vepřové maso v konzervě)
sáček mražené zeleniny - mrkev, hrášek, kukuřice
1 cibule
sůl
červená paprika
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lunchmeat, orestujeme a zasypeme sladkou paprikou.

  2. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, do vody nasypeme rýži a přidáme vodu, aby byla tak 2 cm nad rýži.

  3. Přiklopíme pokličkou a vaříme zhruba 15 minut (podle doby uvedené na obalu rýže). Častěji mícháme, aby se rýže nepřipálila.

  4. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto v hrnci

  • chews chews

    Výborné a rychlé...:-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sem-tam také rizoto udělám a zrovna dnes na něj přišla řada;-):-))Lunchmeat nebyl,použila jsem druhou alternativu-vepřovou konzervu.Hotové rizoto jsem na talíři polila zbytkem šťávy od včerejšího masa,posypala sýrem a s okurkovým salátem jsme si pochutnali:-p+8:yes:Bodíček přidávám a foto přikládám:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ach jo...

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    mirca75 -:yes: máte zrak jak rys ostrovid.

    Elizo, když si porovnáte fotky, je jasné,že má Mirca pravdu. Není to detail nějaké rýže,ale přiblížené "riz-otto."

    Colombo, to Ti neprošlo.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Colombo - to snad nemáš zapotřebí:-(:-// Nebo ano:-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také mě to mrzí. Ani to není fotografie rizota, ale nějaký detail rýže a detail zeleniny...
    Vařila jsem například kuřecí maso plněné syrečkem a věděla jsem, že by bylo možné dát fotky stejného jídla k dalším dvěma - v podstatě stejným - receptům. Neudělala jsem to a předpokládám, že by to neudělala většina...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Colombo,tato fotka je totožná s fotografií od vašeho http://www.toprecepty.cz/recept/8175-riz---otto-(-...,jen je přiblížená:no:.Stejně jako u pizzy z prášku,kdy jste fotografii vyndal z vašeho archivu:no:.Myslela jsem si ,soutěž je fér hra a tak ji jako takovou prosím berte:-!.Jsem zklamaná:-((.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Andrejko20 já jsem to ale nemyslela ve zlém. Taky jsem ti dala hned + bodík. Jen jsem si vzpomněla, že rizoto s konzervou bylo jedno z prvních jídel, které jsem se naučila uvařit a bylo to k jídlu.;-)
    Předchozí komentář jsem asi špatně formulovala.

    Odpovědět

  • andrejka20 andrejka20(autorka receptu)

    Jo, určitě se tam dá dát všechno co vás napadne. :-)Dokonce jsem i někde viděla s krabími tyčinkami, tak bych to taky chtěla vyzkoušet. Jinak děkuji moc za bodíky. :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já to taky dělám dohromady, ale ne z lunchmeatu, ale vepřové konzervy, když nemám zrovna, jak píše Světlana zbytky vařeného, nebo i pečeného vepřového. Co se zeleniny týká, dávám zeleninové lečo a přidávám hrášek;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Andrejko, podobně dělám rizoto taky, ale používám i "zbytky" vařeného, pečeného či dušeného masa a "co dům dal"...a rýže nasáklá chutí masa a zeleniny je opravdu o něčem jiném než rýže přidaná a uvařená ve vodě...dávám ti bodík...:yes:

    Odpovědět

  • andrejka20 andrejka20(autorka receptu)

    Mě to chutná a je to daleko lepší, než když se uvaří rýže a všechny ingredience zvlášť, protože takhle ta rýže aspoň nasákne chuť toho ostatního. Tenhle recept není můj vlastní a nemyslím si, že bych byla ve vaření nějakej začátečník. :-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tento recept mi připomněl mé kuchařské začátky, kdy jsem se jako -náctiletá snažila něco poživatelného uvařit. ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo