Zajíc "Provence"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 257 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,16 g |
Vláknina | 5,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S rýží, bramborem, kroketky, cokoliv. Opravdové jídlo pro fajnšmekry! Kdo nerad zajíce jde to aj z králíka, dobré je prošpikovat masínko slaninou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2010 14:37
No, Provence není město, je to celá oblast ve Farancii a provensálské koření, tedy ta směs, se od této oblasti taky odvozuje. To víš, učitelky se nezapřou a chtějí, aby se psalo správně i proti vůli všech ostatních Ale hlavně je správný název důležitý kvůli pozdějšímu vyhledávání, já bych to sloo tak jako Ty, nikdy nenapsala a recept bych tedy nenašla....a jistě nejsem sama.
11. 3. 2010 14:36
Radko, to je bomba, fakt. Kdysi jsem dělala zajíce, měla jsem ho v něčem naloženého a pak dusila a polévala vývarem z mrkve, jalovce a nevím už čeho a byl vynikající. Ty si zasloužíš velikého boda!!!
11. 3. 2010 14:34
Byla bych ráda kdyby jste název vrátili, osobně to beru. Svoboda slova tu neplatí?
11. 3. 2010 14:32
Radunko - není to nic proti tobě, ale fakt to byl děs - přece se nebudeš zlobit, recept, je jinak fajnový, v tom případě ale prosím upřesni důvod názvu
11. 3. 2010 14:32
žizalko to je ale tvůj problém, ten králík se tak jmenuje schválně a mám k tomu své důvody ho tak pojmenovat a Provence- město s tím nemá nic společného.
11. 3. 2010 14:30
Radulko, protože ti, kdo vědí, jak se píše slovo Provence, jsou zpotvořeninami trošku rozhozeni, počítám se mezi ně.
11. 3. 2010 14:30
Jo, to bude ono , ale stejně provokuje, co, jéééé
11. 3. 2010 14:29
Proč mi přejmenováváte jídlo?!
11. 3. 2010 14:28
Spagi, mě ten název tahal za oči, takhle je to lepší, že?
11. 3. 2010 14:28
žížalko, nelze než vřele souhlasit
11. 3. 2010 14:27
Jo, Frantíci vědí, co je dobré a může to být i hodně jednoduchý recept Teď už jen toho zajíce někde ulovit
11. 3. 2010 14:21
Radulinko, trochu mě ten název tahá za uši.... ale nemění to nic na tom, že znám a vím, že jakákoli zvěřina s provensálským kořením a česnekem je prostě , jen já bych tam ten ´česnek hodila celý
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Koprová omáčka
Jaroslav.gois@gmail.com uvařila před 2 minutami
Muffiny čokoládové
kobra0007 uvařila před 33 minutami
Rebarborový koláč
mares-mikulas uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
p.tanclova uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá cibulová omáčka ke steaku
Maxman uvařila před 2 hodinami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
danila uvařila před 3 hodinami
Kynutý koláč s jablečnou náplní
keijei uvařil před 3 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Manelka uvařila před 3 hodinami
Kotlety se šlehačkou
jalamo uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zajic recepty recept na zajíce zajíc recept recepty na zajíce recepty ze zajíce recept zajic zajíc na česneku odblanění zajíce recepty ze zajice zajic recept ze zajíce zajíc provance recepty zajíc zajic na pepři stehýnko že zajice co ze zajíce recept na zajic jak správně prošpikovat králíka zajic stary recept zajíc na smetaně v pomalém v pomalém hrnci
Suroviny: maso zaječí, česnek, olej olivový, koření provensálské, sůl, pepř čtyř barev
Zajíc "Provence"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqGK
42 názorů