Dušené fazolky na smetaně
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 312 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 27,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2023 22:53
Připravila jsem bez papriky a také s bramborem. Moc nám chutnalo… 😋
10. 3. 2023 12:40
Moc dobré
4. 1. 2022 21:32
Milujeme je, ale s bramborami a bez papriky. Foto jako důkaz..
28. 2. 2016 14:24
Byla to dobrota, jen jsem přidala kapku octa...
3. 3. 2015 14:22
lemeL: Zítra budou k obědu,už jsme je dlouho neměli.A taky je dělám z té konzervy, klidně bych je se.ral jen tak
12. 9. 2013 14:35
Děkuji
12. 9. 2013 12:50
Dnes jsem tento recept vařila už po druhé a s hrůzou jsem zjistila, že jsem minule zapomněla poslat bodík, tahle majda je totiž vážně mňam... takže bodík udělen
8. 10. 2012 12:33
jíšku dělám zásadně na másle,takže to i voní a omáčku zjemní,používám jen sterilované fazolky a výsledek bombastický,pak jen tošinku dosladím a někdy i pár kapek octa(záleží jaký nálev mají fazolky,někdy jsou víc kyselejší,jindy méně),ještě se mi nestalo,že by někomu nechutnalo,dávám k tomu vejce na tvrdo a brambory a mňamka je na světě
19. 8. 2012 18:54
Děkuji Václave Je to dobrota
18. 8. 2012 09:32
Tak jsme dělali fazolové lusky na smetaně podle zdejších receptů (tvého a podobných dalších) . Dělali jsme s vajíčkem na tvrdo s knedlíkem bez masa.(Fazolkové lusky mrazené) Bylo to super. U nás se doposud dělalio pouze na hnědo. Musím přiznat jednu chybu, které jsem se dopustil a vícekrát to neudělám. Podle receptu také podobného na E-kucharce jsem použil 3 stroužky česneku v domění zlepšení. Nestalo se tak. Česnek za prvé nebyl český, takže m,ěl zvláštní šmak a za druhé se nám zdálo, že se do této omajdy moc nehodí. Poučení pro příště, kdy to jistě bude dříve než později protože jak jsem předeslal jsme si pochutnali. Tobě zatím +bodík 16.
25. 7. 2011 23:09
Já místo soli do omáčky dávám kostku kuřecího,nebo hovězího bujonu.
16. 4. 2010 17:59
Děkuji za foto
16. 4. 2010 14:56
Já je měla jen s masem, jakože dieta, ale ta smetana a mouka v omáčce
16. 4. 2010 14:28
Tak u nás byly předevčírem a já jsem taky netušila, že je tady další recept a bez fotky . Já je ale dělám s bramborem
16. 4. 2010 14:25
Hani - včera jsem na ně dostala hroznou chuť, tak jsem je měla k večeři, ani mně nenapadlo, že tu nemají fotku. Já je ale dělám bez papriky a raději mražené nebo nejlépe čerstvé. Krásné fotky, jako vždy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 14 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 7 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 8 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 10 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 10 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 14 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 14 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 14 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: fazolky na smetaně dušené fazolky zadelavane fazolky dušené fazolové lusky zadělávané fazolky na smetaně sterilované fazolky na smetaně fazolky na smetaně recept fazolky na smetaně z konzervy zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky na smetaně zadělávané fazole na smetaně zadělávané fazolové lusky fazolky na smetaně s koprem recept na fazolky na smetaně dušené fazole dušená fazolka fazolové lusky dušené fazolka na smetaně recept fazolky na smetaně dušené fazolové lusky na smetaně
Suroviny: lusky fazolové, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká
Dušené fazolky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlmO
24 názorů