Dušené fazolky na česneku

Přílohy Doba přípravy: 40 min 4 názory

Přílohy Doba přípravy: 40 min 4 názory

Suroviny 2 porce

300 g zelených fazolek
300 g žlutých fazolek
2 cibule
1 hlavička česneku
100 g anglické slaniny (polovina na zdobení)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme na kousky nakrájenou slaninu, na které zpěníme cibulku, na ni dáme podusit očištěné a omyté fazolky.

  2. Zelené fazolky - necháme celé lusky, které dáme do menších svazečků, převázaných proužky slaniny.

  3. Žluté - nakrájíme cca na 2 cm délku.

  4. Takto upravené fazolky opepříme, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vody a dáme dusit, až jsou měkké.

  5. Zelené fazolky vyjmeme.

  6. Žluté fazolky ponecháme a zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě chvíli podusit. Hotové upravíme na talíř, podáváme jako přílohu k vařeným masům.

Komentáře k receptu Dušené fazolky na česneku

Tématické fráze: dusene zelene fazolky fazolky na česneku zelené fazolky na česneku dusena zelena fazolka příprava fazolek zelene fazolky dusene žluté fazolky fazole na cesneku žluté fazolky recepty žluté fazolky recept fazolky fazolky jako příloha žluté fazolky jako priloha recepty fazolové lusky na česneku jak připravit zelené fazolky zelené fazolové lusky na česneku dušené zelené fazole dušené zelené fazolky recept fazolky česnek recept žluté fazolky