Dušené fazolky na smetaně
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 312 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 27,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2010 14:09
Lenko, takhle podobně dělám fazolky také, jen tu papriku nedávám. Ale dneska jsem to udělala podle tebe a bylo to výborné. Tak ti posílám bodík a nějaké fotky +
13. 4. 2010 07:45
Jj, stará dobrá klasika
13. 4. 2010 07:14
Lemel taktéž vařím podobně
12. 4. 2010 22:16
fazolačka, koprovka, kedlubačka - majdy mého mládí, jsou všechny moc dobré5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla5
Člověk pořád vymýšlí, co nového by uvařil, ale je třeba se občas vrátit ke klasice - nepřepalovaná a zdravější jídla5
12. 4. 2010 21:54
Dělám to ze zmrazených z vlastní zahrádky a k tomu hříbky ze šumavských hvozdů..... mňam
12. 4. 2010 20:40
Ukládám na vyzkoušení+4
12. 4. 2010 19:51
12. 4. 2010 17:42
Klasika, jen nepoužívám nálev
12. 4. 2010 15:05
taky dělávám i hráškovou...+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 2 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 2 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 5 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 5 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 8 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 8 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 9 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 10 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Další recepty
Tématické fráze: fazolky na smetaně dušené fazolky zadelavane fazolky dušené fazolové lusky zadělávané fazolky na smetaně sterilované fazolky na smetaně fazolky na smetaně recept fazolky na smetaně z konzervy zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky na smetaně zadělávané fazole na smetaně zadělávané fazolové lusky fazolky na smetaně s koprem recept na fazolky na smetaně dušené fazole dušená fazolka fazolové lusky dušené fazolka na smetaně recept fazolky na smetaně dušené fazolové lusky na smetaně
Suroviny: lusky fazolové, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká
Dušené fazolky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlmO
24 názorů