"Americký" moučník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 192 kJ / 4 826 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,42 g |
Tuky | 171,58 g |
Vláknina | 43,55 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 435 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 702,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze ještě přidat i 1/2-1 hrnek nahrubo nastoruhaných jablek, koláč je pak ještě více vláčný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2011 17:43
Je to skvělý moučník Jednoduchý a nenáročný na čas. Zkuste místo jablek sladké brambory. Pak bude skoro "americký"
16. 7. 2011 12:40
Vynikajíci buchta v mém podání sice trochu málo sladká a dala jsme kyselejší jablka ale jinak skvělá
19. 2. 2011 18:20
Moc príma receptdělávám podobně a je velice chutný+26
LOSIHNIZDO-nechceš přidat foto na řezu u svého výborného výtvoru
LOSIHNIZDO-nechceš přidat foto na řezu u svého výborného výtvoru
19. 2. 2011 18:01
Chutná výborně,jenom vypadá, že už ho jednou někdo jedl Já jsem ho dotahl k naprosté dokonalosti.Zapekl jsem do něho pravý americký hamburger.Vřele doporučuji vyzkoušet tento kulinářský grál.
16. 2. 2011 16:52
Úžasný. chutnal i mému zmlsanému tátovi, kterému se hned tak něco nezamlouvá :)
Posílám 1+
Posílám 1+
4. 12. 2010 16:26
A mila Madlino, americani vubec nejsou lini, jenom maji uplne rozdilny zivotni styl nez my. Jina mentalita, jine zvyky.
4. 12. 2010 16:21
Moucnik vypada pekne, jenom vazne nechapu proc "americky", kdyz je v surovinach pouzita polohruba mouka. Polohruba ani hruba mouka v USA totiz neexistuje. Maji tu hladkou a neco mezi hladkou a polohrubou, ale to co u nas, to rozhodne neni. Proto se tady nase buchty a kolace nepecou uplne snadno. Bude to asi tim, ze maji u nas lide pocit, ze kdyz daji vsechny suroviny na hromadu a upecou, tak je to po americku.
Mozna bych malinko pozmenila nazev receptu. I kdyz co na tom, vsem moc chutna a jak se jmenuje vlastne neni az tak dulezite.
Mozna bych malinko pozmenila nazev receptu. I kdyz co na tom, vsem moc chutna a jak se jmenuje vlastne neni az tak dulezite.
4. 12. 2010 16:03
tu skořici jsem přehlídla, že už tam je :D jinak je to recept z kuchařky podle pořadu Mňam prima vařečka, akorát se to tam jmenuje Tátova americká buchta :)
4. 12. 2010 16:00
Super moučník :) já do toho ještě přidávám trochu skořice a nahoru dávám čokoládovou polevu a posypu to kokosem
25. 11. 2010 15:05
Tento moučník je skvělý, nadýchaný, vláčný a s jablky takže je takoví jinačí A podle mího gusta :)
21. 11. 2010 17:55
Přidala jsem fotečku je to má premiéra, tak se nezlobte za kvalitu
21. 11. 2010 11:36
Moučník je výborný, je to moje první buchta která se povedla :D nějak mi to nikdy nešlo, jsem z těch mladých kuchařek :)
12. 11. 2010 18:15
Mám radost, že vám chutná my ho doma děláme taky moc rádi ... množství jeblek je samozřejmě na každem, jak zvolí ... když máme víc jablek, dám víc ... když míň .. tak zase míň ...
ať se vám vaření a pečení daří dál
ať se vám vaření a pečení daří dál
12. 11. 2010 11:43
Dělala jsem ho v týdnu a je výborný,vláčný použila jsem větší hrnečky, aby bylo těsta trochu více a také jsem nedala tolik jablek jako Eva. Protože syn nemá moc rád tmavé moučníky udělala jsem ho dvoubarevný, vypadalo to moc dobře a hutnalo skvěle
5. 11. 2010 17:08
Jeto mňamka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 54 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 33 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Crack pie: Aby máslem vonící kultovní koláč z amerického Milkbaru byl správně lepkavý a vláčný, je nutné dodržet jeden zásadní trik
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: buchta z jablek tátova americká buchta top recepty moučníky z jablek moučník s jablky buchty z jablek české buchty americká jablečná buchta pečeme z jablek americke rezy www babicovy dobroty cz 27.3.2010 jednoduche moucniky moučník z jablek recept pravý americký jablečný koláč alena sirnicová moučniky z jablek americký buchta bábovka z jablek neco dobreho s jablky jak dlouho se peče bábovka dobroty z jablek
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, kakao, kypřící prášek, skořice, cukr vanilkový, jablko, oříšky, rozinky, mléko, jablko
"Americký" moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08l3
67 názorů