Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 12:31
janku, kde je ten kouzelný Impost s takovými cenami absolutně neznám
23. 7. 2010 12:24
Sice na první pohled obyčejné, ale bohužel cenově luxusní. V Impostu mají kilo zhruba za 75 českých za stejnou cenu mají uzenou krkovičku nebo kotletu a to je vzhledem k poměru masa a kostí ten luxusní rozdíl. Neva, bodík už letěl
23. 7. 2010 12:20
Isahu,díky,mám to hned vedle-z Libuše.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
23. 7. 2010 11:28
Nadi, já to nebrala jako útok na sebe nebo recept jen jsem zjistila, že člověk kolikrát přemýšlí a vymýšlí a pro inovace zapomene na staré dobré osvědčené klasiky našich babiček a navíc, ne všichni, kdo sem nakukují, mají znalosti od maminek
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
23. 7. 2010 11:22
Isahu, jak jsem psala,takováto žebírka nemají chybu a míváme je poměrně často v různých úpravách - jen jako obíračku s chlebem, fleky, obrané se zelím a knedlíkem, do plněných knedlíků.
Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).
Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).
23. 7. 2010 10:55
Nadjo, myslím, že ne každý recept musí být komplikovanou kulinářskou záležitostí , i brambory na loupačku jsou vlastně jen obyčejné brambory bez zvláštní úpravy - a jaká je to dobrota...
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
23. 7. 2010 10:38
Ivuš a takto uvařená žebírka hodit na gril, taky není k zahození......já je používám moc ráda na šunkafleky, ale vždycky musím uvařit toho hodně, protože minimálně půlku mi rodinka zbaští "jen tak"...a víš že jsem je už dlouho u nás neviděla?......musím se po nich mrknout...
23. 7. 2010 09:34
Isahu - asi s nimi lomcuje vztek. Příprava vařených žebírek tu opravdu nebyla a tak je prima, když jsi ji sem šoupla
23. 7. 2010 09:03
výborně,isujá ještě přidávám pár stroužků česnekua dobrý tiptohle jsme už dlouho neměli..a je to hned..a téměř bez práce
23. 7. 2010 07:03
Nadjo,jak máš v mottu:"Je promarněný den,kdy ses nezasmál",tak já ho dnes promarněný rozhodně po tvém komentáři mít nebuduI ty obyčejné kosti musí někdo uvařit,naaranžovat a vyfotit
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1
23. 7. 2010 06:41
23. 7. 2010 06:35
Hlavně, že tvoje černá buchta vložená ve dvě ráno měla zvláštní úpravu.
23. 7. 2010 00:50
Dobře uvařená, měkká uzená žebírka nemají chybu. Děláme je od nepaměti - za totáče stálo kilo 6 Kčs. Vůbec by mne ale nenapadlo dát je sem jako recept,vždyt jsou to jen vařené kosti bez nějaké zvláštní úpravy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 1 hodinou
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 3 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 30 minutami
Kuře na rýži
limosek uvařila před 50 minutami
Kynutý tvarohový závin
Alena Cerna uvařila před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
kimlo uvařila před 3 hodinami
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 8 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 12 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 13 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 14 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku
Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
28 názorů