Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět česnek a pivo, které masu dodá křehkost a šmrnc.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 200 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, + 2 dny naložení)

19. 3. 2010 23:15

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie9 475 kJ / 2 265 kcal
Bílkoviny102,52 g
Tuky200,17 g
Vláknina1,26 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 408 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Poděkování za vytvoření mého jubilejního 100 receptu (proto jubilejní) zde na TOPkách patří řeznictví v Brně na rohu ul. Příční-Bratislavská, kde mají uzená vepřová žebra tak luxusní, že jinde by to bylo prodáváno jako uzený vepřový bok. Děkuji a jdu slavit!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

František Plášek

7. 5. 2015 07:12

Bratránku já Tě zab**ju..další úžasně vypadající recept na žebra....asi navštívím brzo řezníka.. :yes::yes::yes::yes:

Galant

5. 4. 2012 13:52

Lidi, já jsem myslel, že tady najdu komentáře jak vám recept chutnal. Tady každej akorát píše, že to bude dělat, ale jak to dopadlo, jestli se všichni olizovali, se už nedozvíme ;-(

lucka

8. 1. 2012 09:23

koupila jsem uzena žebírka tak to zkusím dnes udělat s manželem to moc milujeme tak doufám že i my budeme spokojení :):yes:

Kamil

1. 8. 2011 19:27

Recept je skvělý, ale dnes sehnat "dobré uzené" je problém. Každé vypadá, jak když ho vytáhneš z kádě s kyselinou. Já je alespoň na půl hodiny povařím jen tak ve vodě s pocitem, že se to chem. svinstvo alespoň trochu dostalo pryč. Peču až druhý den po vystydnutí. To ovšem platí i třeba pro koleno.

maris

20. 7. 2010 18:39

Díky - vyzkouším;-):-), najít dobré řeznictví je jako najít poklad:-))

isindy

20. 7. 2010 18:36

Maris, přímo na kruháči ;-) a ta Jesenice je jen kousek dál a tam je to ještě zajímavější ;-)

maris

20. 7. 2010 18:34

Isahu díky, do Kunratic jen seběhnu s kopečka:-)), až budu zase v Praze, tak se tam stavím ;-)

isindy

20. 7. 2010 18:31

Maris, Kunratice - dokonce tam měli u uzené oháňky, už jsou v troubě;-):-8:-p...a jedno ještě lepší je na kraji Jesenice...;-):yes:

Anna Kocikova

20. 7. 2010 18:17

Jste tady provokatéři:-D;-)Nádherné fotky od všech:-8
Taková krásná žebírka u nás nemáme,ale nechám si chutnat alespoň z monitoru:-pbodík jede+:yes:

Bibinka

20. 7. 2010 18:03

Otíku, boda už jsem ti dala dřív a teď jsem ti přidala fotku;-) akorát, že uzená žebírka nejsou z trouby, ale pečená na grilu:-D Přivezla mi je Šavlinka:yes:

maris

20. 7. 2010 17:58

Isahu, prozraď, kde je řeznictví s velkým Ř:-), za dobrým řeznictvím bych šla světa kraj:-))

isindy

20. 7. 2010 17:42

právě jsem objevila úžasné řeznictví s velkým Ř a koupila luxusní uzená žebírka...ruce mi ještě voní, jak jsem je schovávala do lednice...a pak jsem objevila tento recept - sakra, to je den :yes::-D, takže v nejbližší době bude hostina...:-p:-p:-p:yes:

exovka

9. 6. 2010 09:54

Tak už je dělám podruhé....u mě jste žebírkový bůh...to není jídlo,to je slast...to se prostě nedá popsat...mooooc děkuji za tenhle recept:yes::yes::yes::yes:

Eliza

22. 3. 2010 21:18

Žebírka patří k nejoblíbenějším jídlům u nás a u mě osobně vedou ta uzená... Moc pěkný receptík...:-p

Sodovka

21. 3. 2010 20:27

Uzená žebírka s manželem milujeme. :-p Máme rádi chuť a vůni uzeného a pak obíračku. Otto, chci se zeptat na délku pečení. Není 3 hodiny na pečení moc? Tak dlouho se peče husa. :-)) Naložená žebírka musí být upečena o hodně dřív. :-* Za marinádu posílám bodíka.:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená žebra v troubě vepřová žebra uzena žebra na medu veprove zebra veprova zebra recept pečená žebra na medu pecena uzena zebra na medu pečená uzená žebírka pečená vepřová žebra na medu uzená žebírka pečená recept uzená žebírka marináda na pečená žebra příprava uzených žeber naložení žeber marináda na vepřová žebra recepty z uzenych zeber zebra recept uzene zebra na medu peceni uzenych zeber pečená žebra na medu recept

Suroviny: žebra uzená, česnek, pivo světlé, koření grilovací, olej, sůl, pepř, cibule

TopRecepty.cz

Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2jr