Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 180 minut + 24 hodin naložení PT27H00M PT3H00M 4-6 porcí Vepřové maso 31 názorů

531

Suroviny

2 kg vepřových uzených žeber
6 stroužků česneku
1 pivo Plzeňský PRAZDROJ
koření grilovací KOTÁNYI na žebírka
olej
sůl
pepř
cibule
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová uzená žebra necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce) a provedeme jejich naložení do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejného množství slunečnicového oleje. Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou „úchvatnou aviváž“ a necháme v lednici za občasného obracení „avivážovat“ minimálně dva dny.

  2. V den „D“ provedeme uložení do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibuli a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny. Následně na posledních 20 minut odklopíme a necháme opékat. Vzniknuvší dobrotu servírujeme s vařeným bramborem, čerstvým chlebem a nebo, když nás nikdo nevidí, tak i samotné.

Poznámka

Poděkování za vytvoření mého jubilejního 100 receptu (proto jubilejní) zde na TOPkách patří řeznictví v Brně na rohu ul. Příční-Bratislavská, kde mají uzená vepřová žebra tak luxusní, že jinde by to bylo prodáváno jako uzený vepřový bok. Děkuji a jdu slavit!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 390 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

  • František Plášek František Plášek(neregistrovaný)

    Bratránku já Tě zab**ju..další úžasně vypadající recept na žebra....asi navštívím brzo řezníka.. :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Galant Galant(neregistrovaný)

    Lidi, já jsem myslel, že tady najdu komentáře jak vám recept chutnal. Tady každej akorát píše, že to bude dělat, ale jak to dopadlo, jestli se všichni olizovali, se už nedozvíme ;-(

    Odpovědět

  • lucka lucka(neregistrovaná)

    koupila jsem uzena žebírka tak to zkusím dnes udělat s manželem to moc milujeme tak doufám že i my budeme spokojení :):yes:

    Odpovědět

  • Kamil Kamil(neregistrovaný)

    Recept je skvělý, ale dnes sehnat "dobré uzené" je problém. Každé vypadá, jak když ho vytáhneš z kádě s kyselinou. Já je alespoň na půl hodiny povařím jen tak ve vodě s pocitem, že se to chem. svinstvo alespoň trochu dostalo pryč. Peču až druhý den po vystydnutí. To ovšem platí i třeba pro koleno.

    Odpovědět

  • maris maris

    Díky - vyzkouším;-):-), najít dobré řeznictví je jako najít poklad:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Maris, přímo na kruháči ;-) a ta Jesenice je jen kousek dál a tam je to ještě zajímavější ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Isahu díky, do Kunratic jen seběhnu s kopečka:-)), až budu zase v Praze, tak se tam stavím ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Maris, Kunratice - dokonce tam měli u uzené oháňky, už jsou v troubě;-):-8:-p...a jedno ještě lepší je na kraji Jesenice...;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jste tady provokatéři:-D;-)Nádherné fotky od všech:-8
    Taková krásná žebírka u nás nemáme,ale nechám si chutnat alespoň z monitoru:-pbodík jede+:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, boda už jsem ti dala dřív a teď jsem ti přidala fotku;-) akorát, že uzená žebírka nejsou z trouby, ale pečená na grilu:-D Přivezla mi je Šavlinka:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Isahu, prozraď, kde je řeznictví s velkým Ř:-), za dobrým řeznictvím bych šla světa kraj:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy

    právě jsem objevila úžasné řeznictví s velkým Ř a koupila luxusní uzená žebírka...ruce mi ještě voní, jak jsem je schovávala do lednice...a pak jsem objevila tento recept - sakra, to je den :yes::-D, takže v nejbližší době bude hostina...:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • exovka exovka(neregistrovaná)

    Tak už je dělám podruhé....u mě jste žebírkový bůh...to není jídlo,to je slast...to se prostě nedá popsat...mooooc děkuji za tenhle recept:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Žebírka patří k nejoblíbenějším jídlům u nás a u mě osobně vedou ta uzená... Moc pěkný receptík...:-p

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Uzená žebírka s manželem milujeme. :-p Máme rádi chuť a vůni uzeného a pak obíračku. Otto, chci se zeptat na délku pečení. Není 3 hodiny na pečení moc? Tak dlouho se peče husa. :-)) Naložená žebírka musí být upečena o hodně dřív. :-* Za marinádu posílám bodíka.:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo