Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 602 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,01 g |
Tuky | 27,27 g |
Vláknina | 32,91 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 328 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 120,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česnek můžete do polévky jak namačkat, tak i nechat pouze stroužky, záleží na tom, jak pikantní to chcete mít a jak to kdo má rád. Po uvaření se dá vytáhnout z hrnce ven. Všechnu zeleninu kořenovou krájejte na jemno či strouhejte na hrubém struhadle, rychleji se uvaří a pustí více aroma. Je to základ, s kterým jsem začínala, tak se omlouvám všem zkušenějším kuchařkám a doufám, že jsem na nic nezapoměla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2010 08:39
24. 8. 2010 18:25
24. 8. 2010 18:19
24. 8. 2010 15:33
24. 8. 2010 15:31
24. 8. 2010 15:07
Když jsem začínala vařit, odehrávalo se to asi takto (bydleli jsme u rodičů bývalého manžela) - tchýně mi ráno řekla, aˇuvařím např. bramboračku a odjela do práce. V kuchařce stálo: "Umícháme tmavou jíšku..." Nebo jen "Polévku zahustíme jíškou" a já byla v háji... Pamatuji si, že tu první jsem raději zahustila ovesnými vločkami... A vlastně jsem si na všechno přišla sama. Jó, kdyby býval byl internet...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 55 sekundami
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 8 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 22 minutami
Plněné papriky s omáčkou
Marcela0123 uvařila před 31 minutami
Výborný guláš z hlívy
helusa27 uvařila před 51 minutami
České buchty
majka-24 uvařila před 1 hodinou
Zelný salát s mrkví a koprem
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)
MartinH71 uvařil před 1 hodinou
Špagety ala carbonara
AlesV uvařil před 2 hodinami
Dušené hlávkové zelí na slanině
renatamalis@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: recept na huste polivky husté polévky husté polévky recepty vaříme krok za krokem husté zeleninové polévky kdy se dává jíška do polévky huste polivky polévkový základ hustá česneková polévka chvilka pro tebe vaříme krok za krokem hustá zeleninová polévka zaklad polevek zaklad na polivku zaklady polevek hustý polévky polivky huste polevky husté zeleninovy zaklad do polivky recepty husté polévky hustá zeleninová polévka se šmakounem
Suroviny: máslo, mrkev, celer, cibule, brambory, mouka hladká, voda, sůl, podravka, harmonie chuti, masox, fazole, brambory, česnek, majoránka, pepř, ocet, zelenina, brambory, česnek, majoránka, pepř
Základ na "husté" polévky - krok za krokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9RV
6 názorů