Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alžbeta

31. 7. 2016 23:27

Sidi:
Je to starý osvedčený recept, vyskúšaj. Budeš robiť ešte raz, lebo prvá dávka sa zje tak rchlo, že sa ani nezbadáš. Ak ti vadí ten olej, daj ho menej.

Sidi

28. 7. 2016 21:33

Nemôže to byť až také dobré, keď je v tom olej. Olej po čase spôsobí mäknutie a zapácha starým tukom.

Věnceslava

18. 7. 2016 10:33

Dana: Předem děkuji za radu.Zaujal mi váš příspěvek na čalamádu ve kbelíku a opravdu se nezkazí.Ráda bych vyzkoušela.

ILONA

25. 6. 2016 15:02

Prodáváte někdo dom.čalamády? Děkuji.

Věra Rossiová

3. 6. 2016 13:39

Výtečná čalamáda, je dobré, že se do ní nedávají žádné chemické přípravky! SUPER:-K :yes:

Jan

12. 4. 2016 17:54

Dana: Dvě vrchovaté lžičky na 5 litrů???:-O:-((
www.lacnepostreky.sk/pomocne.pripravky/dvojsiricitan.draselny.borken
tady píšou 5g na 100 litrů...

hoskovavl

9. 3. 2016 20:47

cca 15 skleniček 250-330ml

Iva

9. 3. 2016 13:50

Můžu se zeptat, prosím, kolik sklenic je z uvedeného množství? Díky

ZDENKA JERABKOVA

7. 3. 2016 16:46

moc vyborna:yes:

Dana

22. 11. 2015 19:59

ebraxi:4litry vody, 1litr octa, pár zrnek hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 45 dkg cukru, 22 dkg soli, vše svařit, do studeného nálevu 2 vrchovaté lžičky Borkenu, zeleninu dát do sklenic a zalít tímto nálevem, hotovo, už se nezaváří, vydrží i dva roky, já ji dělám do kbelíku z plastu a v tom ji mám stále

Hana Zdařilová

10. 11. 2015 18:43

Čalamádu jsem letos vyzkoušela a nejen že skvěle vypadá ale i skvěle chutná.Je nejlepší ze všech které jsem kdy dělala,díky za vinikající receptík : :-p:yes:

clupmi clupmi

6. 11. 2015 18:18

ebraxi

21. 10. 2015 14:26

Jana :Prosím napíš recept bez zavárania čalamády,,,ďakujem:-p

Anna Hdačeková

16. 10. 2015 11:22

Ja davam nálev z dekem a na miesto cukru dávam sacharin je to dobre pre diabetikov ale kapusta neztmavne ani po 2 rokoch všetky suroviny zmiešam a zalejem nálevom a sterilizujem 20min.:-phudacekova@azet.sk

Jana

15. 10. 2015 21:55

Dělám podobnou zeleninu,ale ta se nezavařuje a je vynikající:-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE