Čalamáda z cukety s koprem

kedlubna Kuchař:

Zavařeniny 13 názorů

43

Suroviny

4 kg cukety
0,5 kg cibule
25 dkg mrkve
NÁLEV :
10 dkg cukru
2 dcl oleje
2 dcl octu
10 lžíc petrželové natě
20 kuliček pepře
20 kuliček nového koření
8 – 12 lžiček soli
5 – 8 rozmačkaných stroužků česneku
hrst kopru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nastrouhat a zalít nálevem. Nálev se nevaří, jen se zalije na zeleninu.

  2. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, promíchávat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut při 80°C.

Poznámka

www.kedlubna.tym.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čalamáda z cukety s koprem

  • 1974andrea 1974andrea

    janatka:Jé, díky, konečně se mě někomu zželelo. Čekám na rozluštění hádanky:-)). Cukety čekají stále ve sklepě, takže zítra můžu tvořit. Ještě jednou díky.:-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    1974andrea:Připrav si nálev do mísy ve které to vše budeš promíchávat.Nálev udělej normálně studený a všechnu zeleninu dej do toho nálevu,promíchat nechat odstát a dávat do skleniček a zavíčkovat a stelizovat,jak je uvedené!!!.Česnek prolisuj!!!Doufám,že nejdu pozdě s radou.Já jdu také dělat už podruhé!!!ať se ti dílko zdaří!!!!!!!!!!;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ženský, tak mi některá, prosím, poraďte. Chci dneska dělat tuhle čalamádu. Má se ten nálev svařit, česnek tam dát celý nebo rozmačkaný a nálevem zalít teplým nebo studeným?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Chci dneska dělat tuhle čalamádu. Má se ten nálev svařit, česnek tam dát celý nebo rozmačkaný a nálevem zalít teplým nebo studeným?

    Odpovědět

  • janatka janatka

    1974andrea:tu petrželku jsem tam ani nedávala nějak jsem na ni zapomněla a kopr je tam cítit a je opravdu moc dobré!!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    janatka:Asi nedám dohromady tolik petrželky, doufám, že to nebude na škodu, co myslíš? Měla by tam být znát spíš chuť kopru, ne?

    Odpovědět

  • janatka janatka

    1974andrea:ten nálev se nevaří,to vše se smíchá dohromady a nechá uležet,jak se píše v návodu.Poté se to sterilizuje.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ten nálev se předpokládám svaří nebo ne?

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Šári:super nápad,mňamka jak má být,sladkokyselé,moc dobré příloha :yes:Zatím jsem jen zkoušela z poloviční dávky!!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    mariaj, nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že bych trochu vymačkala tu šťávu a prubla bych to aspoň na pár sklenicích, to není špatný nápad, jen by se to muselo sterilizovat jen chviličku, aby chytla víčka.

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    dá sa nastrúhaná cuketa zavariť tak aby som ju po otvorení mohla použiť na cuketové placky:-? viem že sa dá zamraziť ale náš mrazák už nestíha:-8je total plný..

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    chybička se vloudila, už je tam a díííky za upozornění ! :-8

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Šárko,páči sa mi tvoj recept a chcela by som ho vyskúšať,len sa chcem opýtať,naozaj sa do nálevu nepridáva žiaden ocot? Ďakujem:-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo