jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Jablečný závin - podvodní

Jablečný závin - podvodní
dobrou chuť
nahoru
Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní Jablečný závin - podvodní
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Záviny, rolády
Doba přípravy Doba přípravy: 0,5 hodiny + 2 hodiny na odležení těsta
Počet porcí Počet porcí: 4 nohavice napříč plechu

Suroviny:

Těsto:400 g hladké mouky
1 Iva (nebo jiný 100% rostlinný tuk bílý)
2 celá vejce
podle potřeby trochu mléka
špetka soli
Náplň:12 středních jablek - nastrouhat nahrubo
4 lžíce osmažené strouhanky
vanilkový cukr,rozinky naložené v rumu
mletá skořice
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

Na vál si dáme mouku, zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu, přidáme trochu mléka, vytvoříme těsto, které dáme do mísy se studenou vodou (musí být celé ponořené), necháme nejméně 2 hodiny stát. Poté vyjmeme z vody, podsypeme moukou ( ne moc), rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku, doprostřed dáme osmaženou strouhanku, nastrouhaná jablka, dále dle vlastního uvážení, ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr, skořici. Zabalíme a potřeme žloutkem, dáme péct do rozpálené trouby na 180 stupňů asi 35 minut, každý podle toho jak mu peče trouba, pečeme do růžova.

Poznámka

Hotový závin je jak z listového těsta. Budu péct zítra a přidám fotky.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
17 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Jablečný závin - podvodní"

autor: casino
vloženo: 09.03.2014 20:04:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana:
IVA je 100%ní tuk a možná by bylo vhodné to DOPLNIT DO INGREDIECÍ; Hera ani Rama takové nejsou...
Z podobného těsta také peču..., zkuste místo mléka použít vínosmajlik
http://www.labuznik.cz/recept/strudl-zavin-z-vina-...

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2014 19:48:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chci se zeptat u nas takovy tuk bily nenajdu,jsem v zahranici mohu pouzit treba rama nebo hera? dekuji za odpoved.

autor: Irrena
vloženo: 08.03.2014 18:29:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nechsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 08.03.2014 18:29:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nechsmajlik

vloženo: 08.03.2014 16:34:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irenko, upekla jsem dle Tvého rcp tento skvělý podvodní závin s jablíčkama a dostala jsem velikou pochvalu. Je moc dobrý, krásně se lístkuje. Určitě jsem nepekla naposled. Posílám bodík a foto jestli dovolíš. smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 16.01.2014 21:04:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irenko,tento recept mi uniklsmajlikMáš z něj moc hezký závinsmajliksmajliksmajlik

autor: Zenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.07.2013 17:02:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já toto těsto s úspěchem používám i na slané tyčinky. Těsto rozválím, potřu žloutkem a posypu sezamem, drceným kmínem, steakovým kořením, postrouhaným tvrdým sýrem.... Fantasii se meze nekladou smajlik.

autor: Janca (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2013 15:39:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky musim pochvalit teky se mi povedl a to jsem delala s bezlepkove pouky chce to sice trochu vic mouky cca o 50 g ale vse se zdarilo ani do druheho dne nevydrzelsmajlik

autor: Danda102 (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2013 12:51:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik jaho mnel poc rad skoda ze jsem ho musel snístsmajliksmajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 14.01.2013 11:51:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No jo nemám doma žádný tuk, do krámu se mě nechce, hodně chumelí, no uvidím, mám to kousek.

autor: Ivana Ch
vloženo: 14.01.2013 11:49:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jé tenhle závin znám, je mooc dobrý, úplně jsem na něj zapoměla, nedělala jsem ho hodně dlouho, hned to napravím.

autor: jirholu
vloženo: 13.01.2013 16:17:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za prima recept smajlik. S těstem se krásně pracovalo smajlik, štrúdl je výborný a ještě je lepší druhý den smajliksmajliksmajlik. Kromě bodu jsem si dovolila přidat i foto smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 28.05.2012 07:02:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata děkuji že jste vyzkoušela tento závin a za milé komentíkysmajlik

autor: Peggy (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2012 21:51:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik jendnoznačně SUPER smajliksmajliksmajlik
Závin vystydl a neodalala jsem vážně super...Nepopsatelné.Děkuji za receptík....smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Lentilka
vloženo: 30.10.2010 23:09:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dnes upekla.Chválila jsem tady záviny z jogurtu a zakysané smetany, které jsem rovněž vyzkoušela.Všechny byly výborné,ale zvítězil jednoznačně tento recept.Opravdu, jako z listového těsta.
Krásně se s těstem pracuje a vůbec není složitá příprava. Děkuji za recept a opravdu doporučuji!Posílám samozřejmě bod.smajliksmajliksmajlik

autor: Zdenka +++
vloženo: 13.10.2010 18:17:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ten vypadá suprově dávám bodsmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 03.10.2010 18:17:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Devcata, dekuji za odpoved, mam ulozeno a doma vyzkousim. smajlik

autor: Irrena
vloženo: 02.10.2010 18:42:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirko nemusel bys brát ani termosku s kafem, to bych ti taky uvařila, rádasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.10.2010 13:54:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irenka, máš to veľmi pekné, takže hodnotím bodom. Recept si ukladám, mám totiž viacero receptov na závinové cesto, zatiaľ som si nie istá, ktoré vedie...(Klasické ťahané štrúdle som robila iba raz, sa priznám a raz klasické lístkové na krémeše...)
Ja si tiež rada robím všetko sama - cestoviny, nudle, knedle aj tieto "falošné" lístkové cestá.

autor: mirca75
vloženo: 02.10.2010 12:40:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrenkosmajlik tedy ten jesmajliksmajlik. Boďku už sem dala včera, takže teď jen pochvalu za velmi jedlé fotky a určitě si ho udělám - podle tebesmajlik. Škoda, že jsi tak dalekosmajlik - vzala bych kafe do termosky a přijela k vámsmajliksmajlik.

autor: Irrena
vloženo: 02.10.2010 07:43:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suvičko myslím že Mirka už dostatečně zodpověděla tvou otázku.Určitě je rychlejší koupit listové těsto, ale přece jen člověk ví co do toho dávásmajlik
Mám ještě jiný recept, ale ten je trochu složitější, až ho budu dělat dám recept.

autor: eva hubova
vloženo: 01.10.2010 23:49:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+3

autor: mirca75
vloženo: 01.10.2010 22:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrenkosmajlik "podvodnicové" těsto znám a je supersmajlik. Pamatuju si, že z něj dřív několikrát mamka závin dělala a byl smajlik. posílám boďku č. 2.
Sůvičkasmajlik těsto je krásně lehké, nadýchané,křehké a jakoby listové a přece je jiné. Nevím, jak to přesně popsatsmajlik.

autor: Suvicka
vloženo: 01.10.2010 21:23:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vim, ze je to mozna hloupa otazka, ale proc se testo dava do vody? Co to s nim udela? Pises, ze je jak listove testo, neni teda lepsi si koupit to listove testo a udelat strudl z neho za mnohem kratsi dobu? Je jeste nejaky jiny rozdil v chuti? Dekuji za info.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jablečný závin z ivy závin z jablek jablečný závin podvodní štrůdl tahane testo strudl podvodni jablečný závin recept závin těsto vyskoč z vody zavin pod vodou recepty jablecny zavin jablečný závin ze zakysané smetany podvodní těsto strudl z ivy recepty na jablečné záviny podvodni závin testo na jablečny zavin jablečny recepty na jablečný závin recept na jablečný závin z listového těsta závin z ivy tahany zavin jablečný závin podvodni tahany štrudl tahané těsto recept těsto podvodní jablečné záviny vánoční jablečný závin jak se dela jablecny strudl recept jablečny zavin jableční závin testo z ivy jak se dělá štrůdl jak se dělá listové těsto dama-recepty recept na tahaný štrůdl podvodnicove testo recept na jablečný závin těsto na štrůdl ponořen do studené vody závin podvodní tahane těsto na štrudl peceme jablecny zavin




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty