

Mufiny z jablečného těsta
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g nastrouhaných jablek
- 200 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 170 g oleje
- 2/3-1 prášek do pečiva podle toho, jak jsou mokrá jablka
- 2 lžíce kakaa
- neplná čajová lžička skořice
- hrozinky
Postup přípravy receptu
V míse utřeme cukr, žloutky a olej. Do toho pak přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici, hrozinky a jablka a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Do mističek v plechu na mufiny dáme papírové košíčky, nebo je vymažeme a vysypeme moukou. Plníme do 3/4. Navrch můžeme dát malé ovoce (rybíz, borůvky ap.) nebo malou lžičku například Nutely. Pečeme na 180°C do zlatova.
Poznámka
Když přidáme polovinu uvedého množství surovin, můžeme upéct na plechu jako buchtu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 682 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Mufiny z jablečného těsta
-
Mufiny jsou vynikající. Nepřečetla jsem si dobře recept a umíchala vajíčka celá a vůbec to ničemu nevadilo, jinak jsem recept dodržela. Výborné, vláčné, rychlé a finančně nenáročné.
-
Zkusila jsem dvojitou variantu a nalila na plech,opravdu jsou výborné.Jen ,trošku mě zarazila váha oleje.Opravdu v gramech?Nalila jsem méně.
-
Radka: Mrzí mě, že vám mufiny nevyšly. Já jsem je dělala vždycky tak, jak je psáno a nikdy mi těsto nedělalo žádné hrudky. Možná je opravdu zavádějící pojem upéct dozlatova. Za to se omlouvám, ale dobu pečení nelze napsat. Jednak jsou různé velikosti mufin a každá trouba peče jinak. Údaj 180 stupňů nemusí pro všechny termostaty v troubách znamenat totéž, je to pouze návodný údal. Tohle těsto je jedno z nejsnadnějších a nikdy s ním nebyly žádné zádrhele. Nevím, proč vám to nevychází a neumím vám tudíž poradit, škoda, mrzí mě to.
-
Dělala jsem poprvé, cukr a žloutky se nejprve utřou jako u bábovkového těsta, lépe postupně do vajíček přidávat cukr, až pak postupně přilévat olej, jinak těsto zhrudkovatí (vyhodila jsem první várku). Na toto množství bohatě postačuje i 1 lžíce kakaa. Škoda také, že u receptů se běžně neuvádí doba pečení, výhodou je, že tady jsou alespoň stupně, v tomto receptu pečeme "do zlatova" je trochu široký pojem vzhledem k tomu, že těsto je tmavé. Druhý plech, pokus - těsto jen v košíčkách, bez formy, mufiny spálené . No nic, jako vždy to chce vychytat, málokterý recept je vydařený. I přesto díky za něj, chuťově dobré.
-
Jsou moc dobré !!!!!
Dělala jsem s Nutelou, s čokoládou, s borůvkami a s brusinkami. Nejvíc nám chutnaly ty s borůvkami
ale zmizely všechny
-
Výborné :) přidala jsem brusinky, mandle a kousky hořké čokolády a jsou super
-
Lucie: Luci, průměrné mufiny, které se plní nanejvýš do dvou třetin asi na 24 kousků
-
na kolik mufinů je tento recept? díky Lucka
-
Moc dobré
Dělala jsem je podle receptu,těsto bylo husté,tak jsem přidala mléko.Může se ubrat curku,jsou na mě dost sladké.Trochu těsta mi zbylo,tak jsem skusila zbytek upéci v mikrolvné trobě - na plný výkon 2.30 min.
-
Jsou výborné já dělám muffiny hodne casto a pokazdé jiné
,ale tyhle jsou zatim nejlepsi
-
Dneska jsem pekla a jsou fakt výborný
-
Milion bodíků
jsou výborné
-
ach jo, tak jsem asi jediná komu se nepovedly, není cítit jablka, ale prášek do pečiva
-
Milá Olino-preclíku, dneska jsem dělala muffiny, bezvadný, už to syrové těsto bylo dobrý,bez rozinek, ty nejim, přesně podle receptu, navrch jsem dala na horké kousek čekolády a na to barevnou rýži. Děkuju za recept.
-
Nejsem žádná pekařka, ale tenhle recept je úžasný. Zachvilku hotovo, levně a hlavně mooooc dobrý!!!! Nahoru jsem dala lentilky a děti jí jednu za druhou.