Karamel
Smetanový karamel můžete použít na palačinky, do dortů, koláčů, na zmrzlinu či cupcakes. Pokud ho jednou ochutnáte, nejde přestat, proto je dobré připravit si ho doma do zásoby. Příprava je snadná, chce to jen trochu opatrnosti při samotném vaření. K dokonalosti mu pomůže špetka soli.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 sklenice o objemu 350 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 11 352 kJ / 2 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,68 g |
Tuky | 162,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 519 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 307,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotopostup zde:
http://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/
Recept mám od kamarádky.
Do hrnce, ve kterém jsme karamel vařili, nalijeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.
Možnosti použití karamelu:
1. Na přípravu polevy.
2. Do různých krémů zašleháme 2-3 lžíce - karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašleháváme jej přímo z lednice.
3. Na polití palačinek, na šlehačkové poháry - krátce ohřejeme ve vodní lázni nebo mikrovlnce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 7. 2011 23:51
Eli,díky za fotečky a jsem ráda,že chutnalo a karamel se povedl...a pochvalu předám kamarádce od které jsem receptík dostala
24. 7. 2011 21:32
tak tenhle recept si hned vytisknu vypadá moc lákavě,dávám bodík
24. 7. 2011 21:10
Hrozně moc děkuji za tento bezvadný recept A vlastně děkuji i za moji maminku a sestru, které nikdy, stejně jako já, nevěděly, jak na karamelovou polevu. Takže mě sledovaly, jak ji vařím, chválily mě, že jsem šikulka, ale upozorňovala jsem je, že pochvaly budu posílat dál, Evičce Hubové....
Polila jsem tím obyčejnou hruškovou "bublaninu" a dovedla ji tím k vyššímu levlu. Posílám bod a obrázky té obyčejné buchty, která se díky polevě proměnila ve velikou pochoutku.
Polila jsem tím obyčejnou hruškovou "bublaninu" a dovedla ji tím k vyššímu levlu. Posílám bod a obrázky té obyčejné buchty, která se díky polevě proměnila ve velikou pochoutku.
17. 6. 2011 18:55
zkusím to a doufám, že to půjde jsem přee jen kuchař-začátečník
18. 3. 2011 14:10
použila jsem mléko a ztuhlo to pěkně ...akorát mám plnotučné, čerstvé, né to krabicové...
23. 12. 2010 22:14
Irenko díkynám tak dlouho nikdy nevydržel,pořád jsme ulizovali až byla sklínka prázdná
23. 12. 2010 19:13
Tento karamel mám od 29.10. v lednici a přidávám do krémů, chutná stále stejně
23. 12. 2010 18:37
nepovedlo se mi to
9. 11. 2010 00:09
Super.
8. 11. 2010 01:06
Holky díkyPeťko to si udělej,budeš sedět u sklínky jak já a jenom ulizovat
7. 11. 2010 23:11
jé to je fakt dobrý.
7. 11. 2010 21:40
29. 10. 2010 11:36
znám, také dělám hrnce se opravdu odmočí
29. 10. 2010 11:34
Mariko,my ho sníme do 14 dnů,takže nevím jestli má delší trvanlivost
Weroniko s mlékem jsem to nikdy nezkoušela,tak nevím jestli by to tolik zhoustlo
Hrnce se krásně odmočí
Díky všem za komentáře a
Weroniko s mlékem jsem to nikdy nezkoušela,tak nevím jestli by to tolik zhoustlo
Hrnce se krásně odmočí
Díky všem za komentáře a
29. 10. 2010 11:16
Prosím, jakou má karamel v lednici trvanlivost? Děkuji za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 12 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 16 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 6 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 7 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 8 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 8 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 12 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 12 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 13 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 13 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dezert Snickers: S naším videonávodem bude jeho příprava hračka
Polské krówki: Legendární polské karamelky miluje celý svět. Jak si je udělat doma?
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Další recepty
Tématické fráze: karamel karamel recept recept na karamel jak udělat karamel jak se dela karamel karamel postup recept karamel jak zkaramelizovat cukr příprava karamelu karamel z cukru výroba karamelu jak uvařit karamel zkaramelizovaný cukr jak vyrobit karamel recepty karamel jak uvařit karamel z cukru recepty na karamel karamel se smetanou jak na karamel domaci karamel
Suroviny: cukr krystal, smetana ke šlehání, máslo
Karamel
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69QN
70 názorů