jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Italský chléb - focaccia

Italský chléb - focaccia
nahoru
Italský chléb - focaccia Italský chléb - focaccia Italský chléb - focaccia Italský chléb - focaccia Italský chléb - focaccia
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Doba přípravy Doba přípravy: 2 hodiny + príprava + pečenie
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

500 g hladkej múky Extra Speciál 00, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, 21 g čerstvého droždia, ostatné prísady podľa vlastného výberu: cottage syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, plátky opečeného baklažánu, pokrájané sušené paradajky, olivy, rozmarín...

Postup přípravy receptu

Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na nelepivé hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu, kým nezväčší svoj objem na dvojnásobok. Na pomúčenej doske znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Každý bochník roztlačíme do okrúhlej placky na plechu s pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť dalšiu hodinu. Potrieme olejom, môžeme posypať rozmarínom. Pečieme v trúbe na 220-250 stupňoch/10-15 minút, závisí na trúbe. Môžeme použiť aj inú posýpku. Tiež môžeme pripraviť plnenú focacciu v dobre vymazanom pekáči olivovým olejom a to tak, že na spodok dáme prvú vrstvu cesta - plnka podľa nášho výberu - druhá vrstva cesta - vrch cesta potrieme olejom a upečieme v trúbe.

Poznámka

Zdroj: starobylý taliansky recept. Názov je odvodený od slova focus - ohnisko. Kedysi sa tento chlieb piekol priamo nad otvoreným ohniskom.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Italský chléb - focaccia"

autor: lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2011 18:01:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept se mi už dlouho líbil a včera byla vhodná chvíle na vyzkoušení, tak jsem se do toho pustila. Udělala jsem je jako takové malé pizzy se šunkou, sýrem a bylo to skvělé ale hlavně to těsto je vynikající smajliksmajlik smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok - např.: 2014

Tématické fráze

recept focaccia italský chléb chléb focaccia recept foccacia chleb italsky italská foccacia focaccia chléb foccacia recept italský chléb focaccia chleba se sýrem italský domácí chléb italské chleby recepty italský chléb recept na italský chléb italské pečivo focaccia italský chléba chléb foccacia italský chléb s olivami focaccia recept focaccia chleba recept fokkacia italský chléb focaccia italský chleba recept italské pečivo recepty italský chléb foccacia italska focacia fokacia italský chléb z domaci pekarny italský chléb recept recept na italský chleba italský chléb se sýrem focacia focaccia italské pečivo recept chléb focacia focacca focacio italské pečivo focacia recept italská focaccia facaccia foccacia recept




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz