Chléb s olivami a oreganem

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Domácí pekárna 24 názorů

Suroviny

280 ml vody
400 g hrubé mouky
1 sáček sušených kvasnic
0,5 lžičky cukru
1 lžička soli
2 polévkové lžíce olivového oleje
100 g oliv
2 polévkové lžíce oregána
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Olivy a Oregano přidáme po zapípání. Pekla jsem ho na střední stupeň propečení a velikost 1.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chléb s olivami a oreganem

  • Jiřík Jiřík(neregistrovaný)

    My máme droždí čerstvé přímo od známého z pekárny a to je super :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Elizka, ja som si prečítala tvoje včerajšie peripetie s pečením chleba...keby si vedela, koľko som sa natrápila s pečením chleba ja...a koľko nepodarkov som mala - ušatý chleba a pod...nikto učený z neba nespadol...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)u nás by tahle kombinace v chlebu neprošla;-(,ale když to přidám pod maso budu chválena;-):-D.Cathleen:-já mám pečku bez předehřevu:-(,takže jen drobím;-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Já zase nadrobené droždí posypu cukrem, který bývá v každém receptu, popř. zakápnu 2-3 kapkama vody (tohle není nutné). Stačí to, aby droždí vlhlo a reagovalo s cukrem už při nahřívání surovin.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja si zas nahrejem trosicku mlieka...asi 5 PL a to drozdie v nom rozpustim a nalejem ho do rohu kde je cukor.....ale uznavam, ze je to moja obsesia, raz mi doslo mlieko, tak som ho rozpustala ako debil vo vode....to rozdrobenie po povrchu urcite staci

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Proč bych se zlobila, i mě to pobavilo, až se mě Líza ptala, co že tu mám tak vtipného...:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, :-D:-D, tak aspoň vidíte, jak jsem některými věcmi nepoznamenaná...:-D
    Moc děkuju za odpověď. Beru to jako význu, však já se to naučím...;-)
    Ale musíte uznat, že kombinace sušená cibule, sušená rajčata a černé olivy + trochu oregana není špatný nápad...:-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Eli:-)fakt doufám,že se za to na mě nenazlobíš;-)-to by mě mrzelo;-(.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)rozdrobíš;-).Teď jsi mě malinko pobavila(prosím neuraz se;-)),přímo jsem si představila,jak ty háky honí tu kostku droždí po pečce a ne a ne jí dohoni a nadrolit:-D:-D.Promiň:-8-kaju se za to,ale živá představivost je potvora(a já na ní trpím);-):-).Jinak neptáš se jako ...Je lepší se kohokoliv zeptat,než se zbytečně rmoutit;-).Věř mi-já se neptala a můj styl pokus-omyl byl též náročný:-(.Tak se nezlob a kdyby cokoliv-ptej se,ptej:-).Pa

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A děkuji za radu!! :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, já vím, že se ptám jako pablb, ale to droždí se rozdrobí, nebo tam položíš kostku vcelku?
    Já už nechci zbytečně moc riskovat (tohle byla s těmi sušenými rajčaty a olivami docela drahá sranda)...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)čerstvé se dává do pečky navrch jako poslední(pozor aby se ti nedostalo do styku se solí;-))-tedy žádný kvásek.No a kdyby jsi radši používala čerstvé než sušené,tak se uvádí,že: 1 lžička sušeného droždí = 1/4 kostky čerstvého droždí;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Elizo - je to vážně v tom "zeleném zázraku" není to droždí, složením je to, jako by si dala 3 prášky do pečiva - věř mi, syn je chemik

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Holky, děkuju za zprávičky. Jestli je chyba v tom použitém droždí (také ho podezřívám), tak to co nejdřív zkusím s normálním nebo s tím "vlaštovkovým". A čerstvé Noli mám v ledničce, jenže všechny recepty, na které jsem narazila, uváděly sušené. Dokonce jsem ho musela jít extra koupit...;-)
    Mirčo, prosím tě, jak se to čerstvé používá? Rozdrobí se navrch, nebo se musí zadělat kvásek? Popsala bys mi to, prosím, až budeš mít chvilku? :-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)zas tak mizerná pekařka nebudeš,když je to k jídlu:-p;-) a když víš,kde se stala chyba;-).První pečení v pečce jsem vždy nazývala pokusy a bylo to tak půl na půl-jednou dobré,jednou špatné;-):-D.To droždí co píšeš neznám:-O,já pokud používám sušenéně tak dávám francouzské saf-instant:instantní droždí(s modrou vlaštovkou na obale) a nemám s ním problém;-).Jinak používám čerstvé a nemám co řešit:-).Hlavně na pekárnu nezanevři a dej jí ještě šancičku/y;-).Uvidíš že je to bezva pomocník a kámoš:-).

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí chléb s olivami francouzský olivový chléb pečivo s olivami recepty s olivami domácí sušená rajčata olivy wikipedie domácí chleba s olivami chléb s olivami domácí pekárna toskánský chléb ušatý chleba chléb s olivami v domácí pekárně domácí pekárna chléb s olivami bílý chléb s olivami chléb z domácí pekárny s olivami domácí pekárna chleba s olivami toskánský chléb recept olivy recepty domaci chleba s olivama chléb se sušenými rajčaty chleb s olivami z domaci pekarny

Zapomněl/a jsem heslo