Chléb s olivami a oreganem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 668 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,90 g |
Tuky | 16,15 g |
Vláknina | 21,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 303,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2009 19:44
My máme droždí čerstvé přímo od známého z pekárny a to je super
18. 10. 2009 08:47
Elizka, ja som si prečítala tvoje včerajšie peripetie s pečením chleba...keby si vedela, koľko som sa natrápila s pečením chleba ja...a koľko nepodarkov som mala - ušatý chleba a pod...nikto učený z neba nespadol...
17. 10. 2009 21:09
Elizou nás by tahle kombinace v chlebu neprošla
,ale když to přidám pod maso budu chválena
.Cathleen:-já mám pečku bez předehřevu
,takže jen drobím
.
17. 10. 2009 21:08
Já zase nadrobené droždí posypu cukrem, který bývá v každém receptu, popř. zakápnu 2-3 kapkama vody (tohle není nutné). Stačí to, aby droždí vlhlo a reagovalo s cukrem už při nahřívání surovin.
17. 10. 2009 21:05
ja si zas nahrejem trosicku mlieka...asi 5 PL a to drozdie v nom rozpustim a nalejem ho do rohu kde je cukor.....ale uznavam, ze je to moja obsesia, raz mi doslo mlieko, tak som ho rozpustala ako debil vo vode....to rozdrobenie po povrchu urcite staci
17. 10. 2009 21:02
Proč bych se zlobila, i mě to pobavilo, až se mě Líza ptala, co že tu mám tak vtipného...
17. 10. 2009 21:01
Mirčo, , tak aspoň vidíte, jak jsem některými věcmi nepoznamenaná...
Moc děkuju za odpověď. Beru to jako význu, však já se to naučím...
Ale musíte uznat, že kombinace sušená cibule, sušená rajčata a černé olivy + trochu oregana není špatný nápad...
17. 10. 2009 20:59
Elifakt doufám,že se za to na mě nenazlobíš
-to by mě mrzelo
.
17. 10. 2009 20:55
Elizorozdrobíš
.Teď jsi mě malinko pobavila(prosím neuraz se
),přímo jsem si představila,jak ty háky honí tu kostku droždí po pečce a ne a ne jí dohoni a nadrolit
.Promiň
-kaju se za to,ale živá představivost je potvora(a já na ní trpím)
.Jinak neptáš se jako ...Je lepší se kohokoliv zeptat,než se zbytečně rmoutit
.Věř mi-já se neptala a můj styl pokus-omyl byl též náročný
.Tak se nezlob a kdyby cokoliv-ptej se,ptej
.Pa
17. 10. 2009 20:53
A děkuji za radu!!
17. 10. 2009 20:47
Mirčo, já vím, že se ptám jako pablb, ale to droždí se rozdrobí, nebo tam položíš kostku vcelku?
Já už nechci zbytečně moc riskovat (tohle byla s těmi sušenými rajčaty a olivami docela drahá sranda)...
17. 10. 2009 20:44
Elizočerstvé se dává do pečky navrch jako poslední(pozor aby se ti nedostalo do styku se solí
)-tedy žádný kvásek.No a kdyby jsi radši používala čerstvé než sušené,tak se uvádí,že: 1 lžička sušeného droždí = 1/4 kostky čerstvého droždí
.
17. 10. 2009 20:38
Elizo - je to vážně v tom "zeleném zázraku" není to droždí, složením je to, jako by si dala 3 prášky do pečiva - věř mi, syn je chemik
17. 10. 2009 20:34
Holky, děkuju za zprávičky. Jestli je chyba v tom použitém droždí (také ho podezřívám), tak to co nejdřív zkusím s normálním nebo s tím "vlaštovkovým". A čerstvé Noli mám v ledničce, jenže všechny recepty, na které jsem narazila, uváděly sušené. Dokonce jsem ho musela jít extra koupit...
Mirčo, prosím tě, jak se to čerstvé používá? Rozdrobí se navrch, nebo se musí zadělat kvásek? Popsala bys mi to, prosím, až budeš mít chvilku?
17. 10. 2009 19:42
Elizozas tak mizerná pekařka nebudeš,když je to k jídlu
a když víš,kde se stala chyba
.První pečení v pečce jsem vždy nazývala pokusy a bylo to tak půl na půl-jednou dobré,jednou špatné
.To droždí co píšeš neznám
,já pokud používám sušenéně tak dávám francouzské saf-instant:instantní droždí(s modrou vlaštovkou na obale) a nemám s ním problém
.Jinak používám čerstvé a nemám co řešit
.Hlavně na pekárnu nezanevři a dej jí ještě šancičku/y
.Uvidíš že je to bezva pomocník a kámoš
.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kakaový dort s višněmi a tvarohem
Přidáno před 1 hodinou

Palačinky s tvarohem a smetanou
Přidáno před 6 hodinami

Jemný salát
Přidáno před 7 hodinami

Pikantní pečený květák se sýrem
Přidáno před 7 hodinami

Krevety na česneku s provensálským kořením
Přidáno před 7 hodinami

Králičí v houbové omáčce s noky
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
uvařil/a Lorisa
před 15 minutami

Klasické české rohlíky
uvařil/a Lorisa
před 21 minutami

Babiččina podmáslanka
uvařil/a Balida@seznam.cz
před 1 hodinou

Uzená žebra pomalu pečená
uvařil/a gahim
před 1 hodinou

Sójová pomazánka s bylinkami
uvařil/a Miju71
před 2 hodinami

Žampionové kari hlavičky v sýrovém těstíčku
uvařil/a RabaRoman
před 2 hodinami

Milionová polévka našich babiček
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
uvařil/a NikolaP
před 3 hodinami

Čokoládové muffiny s krémem
uvařil/a Lenkalaz
před 4 hodinami

Chalupářské vepřové maso s bramborami
uvařil/a Martasss
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí chléb s olivami francouzský olivový chléb pečivo s olivami recepty s olivami domácí chleba s olivami domácí sušená rajčata olivy wikipedie toskánský chléb chléb s olivami domácí pekárna ušatý chleba domácí pekárna chléb s olivami chléb z domácí pekárny s olivami chléb s olivami v domácí pekárně bílý chléb s olivami domácí pekárna chleba s olivami toskánský chléb recept olivy recepty domaci chleba s olivama domácí pečivo s olivami chléb se sušenými rajčaty
Suroviny: voda, mouka hrubá, kvasnice sušené, cukr, sůl, olej olivový, olivy, koření oregáno
Chléb s olivami a oreganem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNV
24 názorů