Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2019 02:52
26. 11. 2019 02:50
25. 11. 2010 03:47
24. 11. 2010 21:06
24. 11. 2010 20:58
24. 11. 2010 17:57
24. 11. 2010 17:54
24. 11. 2010 17:53
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
24. 11. 2010 17:44
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
24. 11. 2010 17:38
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.
24. 11. 2010 17:08
24. 11. 2010 16:59
24. 11. 2010 16:58
24. 11. 2010 16:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 11 minutami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 1 hodinou
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 1 hodinou
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka
Suroviny: kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
14 názorů