Řecké krevety saganaki
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 157 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,44 g |
Tuky | 50,08 g |
Vláknina | 12,04 g |
Cholesterol | 835 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,90 g |
Sacharidy | 61,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.
Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2011 08:47
27. 7. 2011 09:23
27. 7. 2011 09:14
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce
27. 7. 2011 08:34
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane
27. 7. 2011 08:26
26. 2. 2011 22:01
26. 2. 2011 19:35
http://clupmi.blog.cz
23. 1. 2011 21:23
23. 1. 2011 19:41
23. 1. 2011 17:46
23. 1. 2011 17:16
23. 1. 2011 17:13
Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma
23. 1. 2011 16:49
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč)
23. 1. 2011 16:45
23. 1. 2011 15:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 12 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 27 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 59 minutami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 1 hodinou
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 1 hodinou
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně
Desatero rad na téma mořské plody: Jak je zpracovat, upravit, ochutit i čím je jíst
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Další recepty
Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety
Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka
Řecké krevety saganaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9k0
16 názorů