jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Boršč z Jeseníku

Boršč z Jeseníku
Na talíři
nahoru
Boršč z Jeseníku Boršč z Jeseníku Boršč z Jeseníku
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí Počet porcí: 10 až 12

Suroviny:

1,5 kg hovězí maso
3 morkové kosti
1 klobása čabajského typu
200 g uzená krůtí prsa
kořenová zelenina (jako na svíčkovou)
1/4 hlávky modrého zelí
1 červená řepa
1 sklenice šťávy z červené řepy
1 konzerva loupaných rajčat
1 konzerva sterilovaných červených fazolí
sádlo
sladká paprika mletá
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
ocet
zakyslá smetana na servírování

Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list).Samozřejmě sůl.
Do jiného hrnce dáme na dno roztopit kus sádla (asi čtvrt kostky) s jednou klobásou čabajského typu, s kouskem na nudličky nakrájených uzených krůtích prsou. V zápětí přidáme sladkou papriku - přiměřeně. Jak paprika zapění hned to zasypeme kořenovou zeleninou, chvilku ji orestujeme a přidáme nakrouhané modré zelí (asi čtvrt středně velké hlávky).
Zvlášť si předem uvařime na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu. Vařil jsem ji ve šťávě z červené řepy (dá se koupit ve skleničce, jako nápoj - zeleninová šťáva) asi 20 minut.
Orestovanou zeleninu zalijeme obsahem kastrólu s řepou, přidáme jednu konzervu loupaných rajčat a jednu konzervu sterilovaných červených fazolí.
Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na kostičky, kosti obereme (moc masa na nich nebylo - spíš skoro žádné). Z kostí jsem na prkénku vyklepl morek (s čerstvým chlebem posolený a opepřený je skvělá mňamka). Maso přidáme do hrnce a vše zalijeme vývarem (ne celým, jen tak aby byla polévka tak hustá, že v ní stojí vařečka).
Povaříme ještě 20 minut, dosolíme, opepříme o okyselíme octem.
Vlastně jsem to ještě "zvedl" tekutou vegetou a tekutým kořením "starého MAGGI".

Poznámka

Zapomněl jsem na cibuli, ale nic se nestalo. Tak snad příště.
http://clupmi.blog.cz

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boršč z Jeseníku"

autor: clupmi
vloženo: 26.04.2014 22:29:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělal jsem ho zatím jen jednou, protože je to na mě moc složité (hodně práce a já jsem lenivý), ale teď když jsem si ho připomněl, tak je fakt vynikající, až jedinečný. smajlik

autor: mneneznas
vloženo: 25.02.2011 19:57:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik +3

autor: Jenny
vloženo: 25.02.2011 19:13:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: clupmi
vloženo: 25.02.2011 18:24:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to moje vlastní kompilace a typická mužská fantazie. Je už tady tolik receptů na boršč, že jsem se musel vyhnout stejnému názvu a číslovat jsem ho nechtěl. Tak vznikl tento název. Nic inteligentnějšího mně momentálně nenapadlo. smajlik
Ale musím sebekriticky přiznat, že si ho fakt všichni pochvalovali, i ti co v životě červenou řepu nejedli.

vloženo: 25.02.2011 18:16:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Clupmi já z Jeseníku pocházím, ale ten boršč fakt neznám smajlikNo každopádně vypadá úžasně, takže bodík letí smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

boršč s červenou řepou pro začátečníky zeleninovy boršč s červenou řepou boršč s červenou řepou falešny boršč s klobásou recept boršč hovězí konzerva boršč s červenou řepou bez zelí recepty jeseníků boršč z uzených kostí a masa z jeseniku falešný boršč s červenou řepou boršč s klobásou boršč s červenou řepou s konzervy recepty z jesenicka boršč mleté maso, klobása boršč s červenou fazolí boršč s červenou řepou boršč ze sterilované řepy boršč s červenou řepou s mletym masem recepty z jeseníků boršč s červenou řepou recepty boršč z jeseníků borsc bez zeli boršč sklobasou zeleninový boršč s červenou řepou recept boršč s červenou řepou a kuřecím masem boršč se sterilovanou červenou řepou boršč boršč s červenou řepou a uzeným recept boršč s červenou řepou sterilovanou zeleninovy borsc s uzenym rychlý boršč z hovězí konzervy pravý boršč s červenou řepou boršč recept se sterilovanou řepou boršč jen s klobasou boršč z hovězí konzervy boršč s červenou řepou s uzeným boršč s červenou řepou s klobasou boršč s červenou řepou a klobásou borsc z rajcat boršč s červenou řepou a mletého masa boršč s červenou řepou bez masa červená řepa s kořenovou zeleninou




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz