Boršč s mletým masem

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 50 minut přibližně 8 Polévky 11 názorů

Suroviny

350 g mletého masa (mix)
sůl (dle potřeby)
2 bobkové listy (větší)
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1/2 cibule
250 g bílého zelí
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 rajče (nebo lžíce rajčatového protlaku)
200 g červené řepy (nebo sterilované)
200 g brambor
30 g uzené slaniny
2,5 lžičky mleté sladké papriky
60 g hladké mouky
1 dl sladké smetany
citronová šťáva
trošku cukru (dle potřeby)
Poměry ingrediencí není třeba úplně přesně dodržet, přidávám bez vážení.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.

  2. Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky.

  3. Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky.

  4. Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak.

  5. Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.

Poznámka

Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná.

Uvedené množství je zhruba na 8 porcí. Já vždy vařím větší množství a nikdy nezůstane.

Další mé recepty naleznete zde http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč s mletým masem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám polievky takéhoto typu rada. Vyskúšala som a chutí. :yes::-) Akurát som nezahusťovala podľa receptu, ale urobila som klasickú zápražku : rozškvarenú slaninu som zasypala múkou, trocha opražila, pridala papriku, premiešala, zaliala trochou vody a rozvarila. Až potom som vliala do polievky na zahustenie. Ale to je detail. Takže dobrá. :-p:yes:

    Odpovědět

  • teufel teufel

    Mleté maso by mě asi nevadilo, ale vůbec to nevypadá jako boršč, měla jsem zato, že je na obrázku gulášovka.:-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    konfetka: Děkuji za názor.

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    alus.s: tak tenhle ani nedelejte.

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    vubec to nevypada jako boršč. to nemyslite vazne. mate tam napsat ze je to polevka podle Vašeho receptu. a ne psat ze je to borsc. to je stejny kdybych uvarila " vepro knedlo zelo" z krupicky :D :no:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Chucker, já vím;-) Je to naše taková domácí rychlejší varianta a nějak si na ni rodina zvykla a to mleté maso jim nevadí;-)

    Odpovědět

  • chucker chucker(neregistrovaný)

    Až na to mleté maso - pokud uvaříš alespoň ze tří druhů masa je tato polévka vynikající.Zelenina souhlasí.Závěrečné dochucení cukrem a citronem(může být i ocet).

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    No :-8 když nemám čerstvou řepu, tak dám sterilovanou. U nás v obchodech čerstvá řepa celoročně v nabídce není.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    tady zase mleté mix maso a sterilizovaná řepa!:-))

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    ještě jsem boršč nedělala :-8 baštím ho v práci kde je vynikající...ale co není může být

    Odpovědět

  • korcka korcka

    díky za TIP...už dlouho jsem boršč nedělala;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: boršč z mletého masa receptury teplých pokrmů online boršč receptury teplých pokrmů ke stažení recepty teplých pokrmů receptury teplých pokrmů on line receptury teplých pokrmů receptury teplých pokrmů ke stažení zdarma recepty ke stažení zdarma červená řepa sterilovaná boršč z mletého pokrmy z mletého masa kuchařky ke stažení rozdeleni polevek receptury teplé kuchyně receptury teplých pokrmů polévky pokrmy z cervene repy receptury ke stažení boršt z mletého masa boršč recept z mletého masa

Zapomněl/a jsem heslo