Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč s mletým masem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

25. 10. 2008 20:18

Suroviny

Porce: přibližně 8

Nutriční hodnoty

Energie6 868 kJ / 1 641 kcal
Bílkoviny79,15 g
Tuky91,40 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 923 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy115,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná.

Uvedené množství je zhruba na 8 porcí. Já vždy vařím větší množství a nikdy nezůstane.

Další mé recepty naleznete zde http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

23. 4. 2016 19:26

Mám polievky takéhoto typu rada. Vyskúšala som a chutí. :yes::-) Akurát som nezahusťovala podľa receptu, ale urobila som klasickú zápražku : rozškvarenú slaninu som zasypala múkou, trocha opražila, pridala papriku, premiešala, zaliala trochou vody a rozvarila. Až potom som vliala do polievky na zahustenie. Ale to je detail. Takže dobrá. :-p:yes:

teufel

21. 7. 2015 09:17

Mleté maso by mě asi nevadilo, ale vůbec to nevypadá jako boršč, měla jsem zato, že je na obrázku gulášovka.:-(

Merylas

18. 10. 2014 09:11

konfetka: Děkuji za názor.

konfetka

15. 10. 2014 11:45

alus.s: tak tenhle ani nedelejte.

konfetka

15. 10. 2014 11:05

vubec to nevypada jako boršč. to nemyslite vazne. mate tam napsat ze je to polevka podle Vašeho receptu. a ne psat ze je to borsc. to je stejny kdybych uvarila " vepro knedlo zelo" z krupicky :D :no:

Merylas

22. 8. 2009 14:29

Chucker, já vím;-) Je to naše taková domácí rychlejší varianta a nějak si na ni rodina zvykla a to mleté maso jim nevadí;-)

chucker

22. 8. 2009 13:47

Až na to mleté maso - pokud uvaříš alespoň ze tří druhů masa je tato polévka vynikající.Zelenina souhlasí.Závěrečné dochucení cukrem a citronem(může být i ocet).

Merylas

11. 3. 2009 15:05

No :-8 když nemám čerstvou řepu, tak dám sterilovanou. U nás v obchodech čerstvá řepa celoročně v nabídce není.

JanaDorazinova

11. 3. 2009 13:42

tady zase mleté mix maso a sterilizovaná řepa!:-))

alus.s

26. 10. 2008 21:08

ještě jsem boršč nedělala :-8 baštím ho v práci kde je vynikající...ale co není může být

korcka

25. 10. 2008 22:18

díky za TIP...už dlouho jsem boršč nedělala;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč z mletého masa receptury teplých pokrmů online boršč receptury teplých pokrmů ke stažení recepty teplých pokrmů receptury teplých pokrmů on line receptury teplých pokrmů receptury teplých pokrmů ke stažení zdarma boršč z mletého recepty ke stažení zdarma červená řepa sterilovaná boršt z mletého masa pokrmy z mletého masa kuchařky ke stažení rozdeleni polevek receptury teplé kuchyně receptury teplých pokrmů polévky pokrmy z cervene repy boršč recept z mletého masa boršč recept

Suroviny: maso mleté, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, cibule, zelí bílé, zelenina kořenová, rajče, řepa červená, brambory, slanina uzená, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr

TopRecepty.cz

Boršč s mletým masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ry3