Bramborovo - zeleninový salát

Vaclav Fronek Kuchař:

Přílohy 11 názorů

Zůstatek salátu od oběda - Na chlebíčky
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

Množství podle chuti :
Vařené brambory ve slupce (co možná salátové)
Nyní v akci
kus celeru
celý kořen petržele
mrkev
cibule
okurka sladkokyselá
naše žlutá hořčice
pepř
sůl
majonéza
worcester
cukr (dle potřeby)
ocet (dle potřeby)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kořenovou zeleninu (POZOR - nerozvařit). Nakrájíme ji na velmi malé kousky a dáme do mísy. Přidáme na velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. Přidáme hořčici, lžíci worcestru, pepř a osolíme. Vmícháme majonézu a dobře promícháme. Opatrně přidáme trochu láku z okurek a promícháme.

  2. Brambory, které jsme uvařili ve slupce, vystydlé nakrájíme na malé kousky a vmícháme do mísy se zeleninou. Opatrně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme cukrem, solí, vodou z okurek, pepřem nebo octem. Většinou není třeba. Necháme 1 hod odpočinout.

Poznámka

Množství je nutné upravit podle potřeby a vyžadované kvality. Salát vydrží v běžné chladnici asi týden, ale i déle. Je nutné ochutnat, je-li uchováván déle, aby nebyl zkyslý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo - zeleninový salát

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    casino: Taky možnost, já ji loupu, takže zvlášť. Vařím ji v nálevu z okurek.

    Odpovědět

  • casino casino

    Stejný dělává a i dnes ho dělala paní casinová (já dělávám "Teplý bramborový salát 4%"):-)
    Kořeninu (neloupanou) nevaří zvlášť, ale současně s brambory:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Salát dělám ze stejných ingrediencí a je nejlepší.... jen nedochucuji cukrem, worchestrem ani hořčicí - používám jenom sůl a pepř, ale to už záleží na každém. Zrovna dnes jsem ho dělala :-) Spousta lidí ho dělá bez kořenové zeleniny, ale já si myslím že to pak není ono :-) Určitě se vyplatí si zeleninu koupit a uvařit, než kupovat hotové směsi typu Moravanka.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Vašku, nemáš sa fakt za čo ospravedlňovať, ako píše cathleen, niekomu si tým worcestrom určite pomohol, a skúsi to:-D

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Taky přidáváme worčestr do salátu :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-O Prosím tě, zač se omlouváš? Dobře, žes to tu popsal....vidíš, já worčestr přidávám, ale nikam jsem to nepsala (nenapadlo mě to). A tyhle vychytávky jsou to nej!:yes::yes:
    Člověk se učí pořád...:-)) tak se neomlouvej a piš další!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Dost jsem překvapený, ALE NEDIVÍM SE , jen nevím, proč jsem ten worcestr nenašel OPRAVDU v ostatních salátech u všech možných, zde zveřejněných receptů. Tak to vypadá, že jsem se dost kasal. No nevadí. Omlovám se.Promiňte.;-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Salát vypadá velice mňamkově, dávám bodík!:yes:

    A worčestru bych se určo nebála, ten už léta přidávám do tatarky, když ji dělám (někde jsem četla, že worčestr do tatarky patří, je s ním opravdu lepší). Jíme jenom domácí, ta kupovaná je na nás moc kyselá:-p

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Podobný salátek dělávám i já. Zeleninu nevařím, ale kupuji sterilovanou určenou do salátu. Dávám jak ty, okurkovou vodu, hořčici, moučkový cukr a ještě mletý pepř. Příště vyzkouším kápnout i ten worchestr. Bramborový salát milujeme proto ho dělám větší množství. Majonézu ale přimichávám jenom do menšího množství salátu. Kdo má chuť, odebere si salát do menší mísy, zamíchá majonézu, přidá ještě hustou pochoutkovou zakysanou smetanu a může baštit. Mám strach dávat majonézu do většího množství salátu. Jak se dívám na tvůj salátek, tak začínám slintat. Vypadá velice dobře.:-p Posílám bodíka.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Vašku, Vašku, ja so sa tešila na ten šalátik, otvorím a čo vidím ??? "Uvaříme kořenovou zeleninu...", tak to nie je pre mňa;-) ale bodík ti dám, pretože za to nemôžeš ani ty, ani recept, a 99% ľudí to chutnať bude;-):-D:-D:yes: Ak máš niečo so surovou mrkvičkou, hoď to do pľacu:-D:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes:, jen bych asi měla strach jej nechat v lednici déle než 3 dny :-D:-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo