Rybízová marmeláda
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2011 15:44
30. 7. 2011 12:28
29. 7. 2011 11:14
25. 7. 2011 16:16
20. 7. 2011 12:23
S marmeládou nerobte nič, je to ok Bude sa vám držať hore pri viečku, pretože ríbezle majú veľa pektínu, je tuhá Nebojte sa, viečka chytli. Keby vám neboli chytli, tak pri otočení by vám marmeláda vytekala von z fľaše, lebo za tepla je riedka. Je to znak, že ste robili správne, dolu musíte mať "prázdno", lebo ste mali fľaštičky otočené hore dnom. Na viečka neklepte, otočte fľaštičky normálne a odložte. Pokiaľ nezjete, vydržia niekoľko rokov. Nemajte obavy
20. 7. 2011 08:51
14. 7. 2011 11:59
14. 7. 2011 11:50
14. 7. 2011 11:44
14. 7. 2011 08:33
K marhuľovej marmeláde : Marhule rozpolím, odkôstkujem , presypem hrsťou cukru a zakryté nechám postáť cez noc v chlade. Pustia veľa šťavy a opäť netreba nič podlievať. Postavím na sporák a na miernom ohni za občasného premiešania rozvarím. Potom rozmixujem. Ak chcete mať kúsky ovocia, tak nemixujte. Pridám cukor, nikdy nevážim, ale pridávam podľa chuti. Nie sú vždy marhule rovnako sladké. Cukor sa v teplom ovocí rozpustí hneď.
Potom zoberiem 2 kastróly ( to len kvôli rýchlejšej práci ) a bežnou polievkovou naberačkou nalievam hmotu do kastrólov. Dávam naraz 2 naberačky. Plameň taký, aby vám to nepriháralo, musíte si odskúšať. Miešam, raz jeden, potom druhý. Voda sa vyparí a lekvár hustne.
Keď urobíte vareškou linku po kastróli, nesmie sa vám lekvár rýchlo zliať späť.
Skúšku môžete urobiť aj tak, že na malý tanierik kvapnete trocha lekváru, o chvíľu uvidíte, ako stuhol. Ak tečie, varte ďalej.
Keď je lekvár v kastróli hustý, zlejem do fľaše a nalejem ďalšie 2 naberačky.
Postupne sa fľaša naplní lekvárom, uzavriem, otočím hore dnom a nechám do vychladnutia, potom odložím.
Takto varím všetky lekváre z akéhokoľvek ovocia okrem toho ríbezľového.
13. 7. 2011 10:50
13. 7. 2011 09:59
PS: jeste mam dotaz na tu merunkovou..ta se vari i se slupkama a podleva ci ne? pripadne kolik vody? zhruba na to kilo merunek..a pote se prida cukr a opet nic jineho? poprosim vas jeste o radu na tu merunkovou..ty nam take rostou na zahradce..
jeste jednou moc dekuji a preji hodne bodiku a spokojenych hodnoceni!!!
Lucka
13. 7. 2011 09:31
13. 7. 2011 09:22
S klasickým vařením nemám zkušenosti a asi ani mít nebudu
13. 7. 2011 07:04
když dáš více šťávy nebo ovoce,proces stejný,jen ten čas se prodlouží
a opět:jak píše tejaja,nepoužívaly žádnou chemii a nikdy se nic nezkazilo
ať se ti daří
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinkové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Kynutý meruňkový táč
Vrtule1980 uvařila před 1 hodinou
Hovězí na žampionech
drdar uvařila před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
p.Nat uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Lisa444 uvařil před 6 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
anetasudkova464 uvařil před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
LukyRi uvařil před 6 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
alcerm uvařil před 7 hodinami
Domácí smetanová zmrzlina
MarinetteQueen3 uvařil před 7 hodinami
Míša dezert ve skleničce
agatha_001 uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Evellinka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Proč se sbírá pěna z marmelády? Snížíme kazivost a zároveň pěnu chutně využijeme
Desatero rad na téma marmelády: Výroba domácích džemů a marmelád je čím dál oblíbenější
Holka u plotny radí: Jak na leknínky z lineckého těsta? S pudinkovým krémem a mandlovými plátky chutnají skvěle
Další recepty
Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem
Suroviny: rybíz, cukr krystal
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
161 názorů