

Marmeláda z červeného rybízu
Suroviny
- Rybíz červený
- cukr krupice
Postup přípravy receptu
Dobře opláchnuté ovoce prolisujeme na strojku na ovoce.
Na 1 kg šťávy přidáme 500-600 g cukru.
Šťávu prudce vaříme,až se částečně odpaří. Pak po částech přidáváme cukr a znovu vaříme.
Kápnutím na studený talířek poznáme jestli už marmeláda rosolovatí.
Stáhneme z ohně a hned plníme do čistých nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme trochu zchladnout.
Poznámka
Je to nejlepší marmeláda na Vánoční cukroví.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Marmeláda z červeného rybízu
-
Mirka:
Cukru bolo dosť, ale nebrala si na vedomie, že lekvár z ríbezlí je v horúcom stave tekutý. Až chladnutím tuhne.
-
Dnes jsem vyzkoušela.Rozmixovala,pře sítko propasírovala,ale nějak nehoustl...musela jsem přidávat cukr.500až 600g bylo prostě málo.
-
Teď jsem ji dodělala luxus,Láďa Hruška nemá lepší recept
-
výborná
-
Tento recept je skvely delala jsem a budu pokracovat.Dekuji proste super
-
Jaruna18:Tuhle marmošku milujeme, je výborná "aspoň pro nás" na palačinky,jak píšeš na linecké cukroví, na perník, a moc dobrý je z ní přeliv- když se ohřeje- na zmrzku.
-
-
dyt je to dobrý
-
Kvetla,já melu rybíz na strojku,takže tam je asi více i dužiny.Nejdřív je taky trochu řidší,ale pak úplně zhoustne a používám ho na cukroví a pod.Možná,když nemáte strojek,tak by se mohl nejdřív rozmixovat a pak přepasírovat.Jinak to napravíte když ho znova zahřejete a přidáte podle návodu na sáčku Pektogel nebo jiné zahušťovadlo na marmelády.Držím pěsti,ať se povede.
-
Potřebuji poradit.Rybíz jsem pasírovala přez cedník a zřejmě v něm bylo málo pektinu a džem už ve sklenicích je řídký.Prosím o radu zda je možná náprava.Díkywww.toprecepty.cz rybízovámarmeláda
-
Tuto marmeládu dělávám přesně tak, je výborná, má krásnou barvu a úžasnou chuť
pro mě nejlepší způsob na výrobu rybízové marmelády
-
Anna Kocikova:prosim kde se da sehnat houba na kefir děkuji
-
Recept teď na mne vykoukl z náhodných
Znám,dělávám úplně stejně a zrovna jsem použila na linecké
+4
nemám strojek na lisování,tak používám takovou menší fintu,rybíz opláchnu a celé střapce nechám v hrnci v troše vody chvilku povařit a pak to přes drobnný cezák propasíruju.Tím chvilkovým povařením bobulky změknou a ušetřím si práci i s dlouhavým obíráním od stonkůSkleničky před plněním nezahřívám a dnem také "už"neobracím.Marmeláda se mi zatím ještě nikdy nepokazila a je opravdu výborná
Na ukázku přidávám foto z letošní úrody
-
Jani,asi nejsem,protože kdybych byla,tak bych seděla v křesle a civěla na bednu,i když tam nic není.A,to jsem si dnes přivezla bedýnku meruněk,abych měla co dělat
Takže budu asi ještě zavářet.
-
Jarmilko, jejda, snad taky nejsi chlap
ty dneska jedeš!!
Ale to se rozhodně hodí!