Marmeláda z červeného rybízu

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

Rybíz červený
cukr krupice
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dobře opláchnuté ovoce prolisujeme na strojku na ovoce.

  2. Na 1 kg šťávy přidáme 500-600 g cukru.

  3. Šťávu prudce vaříme,až se částečně odpaří. Pak po částech přidáváme cukr a znovu vaříme.

  4. Kápnutím na studený talířek poznáme jestli už marmeláda rosolovatí.

  5. Stáhneme z ohně a hned plníme do čistých nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme trochu zchladnout.

Poznámka

Je to nejlepší marmeláda na Vánoční cukroví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda z červeného rybízu

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mirka::-D Cukru bolo dosť, ale nebrala si na vedomie, že lekvár z ríbezlí je v horúcom stave tekutý. Až chladnutím tuhne. ;-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela.Rozmixovala,pře sítko propasírovala,ale nějak nehoustl...musela jsem přidávat cukr.500až 600g bylo prostě málo.:-O

    Odpovědět

  • Zlatka Zlatka(neregistrovaná)

    Teď jsem ji dodělala luxus,Láďa Hruška nemá lepší recept:-D:-D

    Odpovědět

  • hana oujezska hana oujezska(neregistrovaná)

    výborná:-)):yes:

    Odpovědět

  • Blanka Schreiberová Blanka Schreiberová(neregistrovaný)

    Tento recept je skvely delala jsem a budu pokracovat.Dekuji proste super:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jaruna18:Tuhle marmošku milujeme, je výborná "aspoň pro nás" na palačinky,jak píšeš na linecké cukroví, na perník, a moc dobrý je z ní přeliv- když se ohřeje- na zmrzku.:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • rrrrr rrrrr

  • jitřa jitřa(neregistrovaná)

    dyt je to dobrý:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Kvetla,já melu rybíz na strojku,takže tam je asi více i dužiny.Nejdřív je taky trochu řidší,ale pak úplně zhoustne a používám ho na cukroví a pod.Možná,když nemáte strojek,tak by se mohl nejdřív rozmixovat a pak přepasírovat.Jinak to napravíte když ho znova zahřejete a přidáte podle návodu na sáčku Pektogel nebo jiné zahušťovadlo na marmelády.Držím pěsti,ať se povede.:-K

    Odpovědět

  • kvetla kvetla(neregistrovaná)

    Potřebuji poradit.Rybíz jsem pasírovala přez cedník a zřejmě v něm bylo málo pektinu a džem už ve sklenicích je řídký.Prosím o radu zda je možná náprava.Díkywww.toprecepty.cz rybízovámarmeláda

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Tuto marmeládu dělávám přesně tak, je výborná, má krásnou barvu a úžasnou chuť :yes::-K:-) pro mě nejlepší způsob na výrobu rybízové marmelády:-K

    Odpovědět

  • danka mitrengova danka mitrengova(neregistrovaná)

    Anna Kocikova:prosim kde se da sehnat houba na kefir děkuji

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-DRecept teď na mne vykoukl z náhodných:yes:Znám,dělávám úplně stejně a zrovna jsem použila na linecké:-p+4:yes::yes:
    nemám strojek na lisování,tak používám takovou menší fintu,rybíz opláchnu a celé střapce nechám v hrnci v troše vody chvilku povařit a pak to přes drobnný cezák propasíruju.Tím chvilkovým povařením bobulky změknou a ušetřím si práci i s dlouhavým obíráním od stonků:-8Skleničky před plněním nezahřívám a dnem také "už"neobracím.Marmeláda se mi zatím ještě nikdy nepokazila a je opravdu výborná:-pNa ukázku přidávám foto z letošní úrody:-)

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Jani,asi nejsem,protože kdybych byla,tak bych seděla v křesle a civěla na bednu,i když tam nic není.A,to jsem si dnes přivezla bedýnku meruněk,abych měla co dělat:-S Takže budu asi ještě zavářet.:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jarmilko, jejda, snad taky nejsi chlap:-)):-D ty dneska jedeš!!:-D:yes: Ale to se rozhodně hodí!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: džem z rybízu marmeláda z černého rybízu rybízová marmeláda ládi hrušky co z rybízu rybízová marmeláda z červeneho rybizu nejlepší rybízový džem marmeláda z rybízu výroba rybízové marmelády štáva z červeného rybízu zavařování rybízu recept na marmeládu z rybízu strojek na rybíz lisování rybízu rybíz džem vyroba rybizoveho džemu rybízový džem bez strojku recept na džem z rybízu džem z rybízu recept výroba rybízové marmelády recepty rybízová zavařenina

Zapomněl/a jsem heslo