Angreštová marmeláda

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 19 názorů

Suroviny

angrešt (zralý)
cukr
želírovací přípravek (např. Pektogel, Gelfix aj)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Angrešt očistíme a rozvaříme.

  2. Pak ho rozmixujeme a znovu povaříme s cukrem a pektogelem.

  3. Plníme vřelé do sklenic a dobře zavíčkujeme.

Poznámka

Někdo se snaží před vařením angrešt zbavit většiny zrníček, ale my to máme moc rádi takhle....

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Angreštová marmeláda

  • Mirek51 Mirek51

    Taky dávám jen cukr, ale objevuje se tam pak trochu tekutiny, což není na škodu. Dokud se angrešt vaří, rozšťouchám ho šťouchadlem na brambory a tak ho potom naliji do sklenic. Nic nemixuji, nepasíruji ani necedím. Zkusil jsem jednou přidat badyán a vanilkový cukr, ale bez nich je to asi lepší.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tak tohle je fakt bomba. Žádný odpad a marmeláda je vynikající. Hustá, ani jsem nedala žádný želírovací prostředek. Díky za recept.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jan: no vidíš - a my mezi zuby zrníčka rádi. Jak tady, tak i v malinové nebo ostružinové:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jan: Máš pravdu, do ríbezlí, josty a egrešov žiadne pektogely ani želírovací cukor netreba. Želíruje to nádherne, toto ovocie má veľa pektínu.;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Marmeláda z rybízu červeného a černémo a angrešt. Tu vařím pravidelně, ale pasíruji, zrnka a slupky né. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Renata : Není třeba dávat pektogel nebo jiná svinstva, angrešt obsahuje toho dost. Angrešt rozvařím i se slupkami a pak přes síto pasíruji.Je mnohem lepší než mít mezi zuby zrníčka. A pak společně s cukem vařím do poloviční dávky... Plní tím i linecké.

    Odpovědět

  • Renata Renata (neregistrovaný)

    tuhle marmeládu miluji :yes: mamka ji dělala když jsem byla malá a já ji teď konečně udělám dětem :-):-)
    miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou <3

    Odpovědět

  • Jobe Jobe(neregistrovaný)

    Sklidil jsem lehce přezrálý červený angreš a nevěděl, co s ním. Včera jsem našel tenhle recept a večer jsem se ženou udělal marmeládu. Angrešt jsem v robotu rozsekal jen nahrubo,aby tam byly velké kousky šlupiček. A výsledek? Nesmírná bašta!!!Takže chválím za skvělý tip. Tenhle recept se patrně do naší kuchyně zapíše zlatým písmem, včerejší zavařování tak bude hodno každoročního následování. Sebranou pěnu jsme si dnes mazali k snídani na vánočku a pěli jsme ódy na radost. Takže děkujeme. ;-):yes::-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Leni, tak jdu pozdě, angrešt už není....ale v době tvého dotazu jsme byli na delší dovolené a pak mi nešel počítač.
    Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku;-)

    Odpovědět

  • lenizlata lenizlata

    Cathlen prosím o radu ještě jsem marmošku nedělala:-8jak dlouho mám angrešt vařit s cukrem?a kolik tohu cukru aželírovacího přípravku?moc děkuji už se těším až dětičkám připravím tuto pochoutku:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    A k tomu čerstvý chleba s máslem, to musí být pochoutka:-! Já bych si to dala. Bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nic nemaž, je to nádhera!:-O

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    no to je ale uroda:-O:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    ....ještě jedna fotečka, pak ji třeba smažu. Tady ještě nebyl úplně vybarvený:yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    moc pekne receptiky:yes: jako "cerveny angrest" znam jenom jostu, ale to je kombinace cerneho rybizu a angrestu. ze existuje vylozene angrest, ktery ma cervenou barvu, jsem opravdu netusila. Diky za zajimave info:yes: Jooo holt clovek se porad uci;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rakytníkový sirup recept rakytníková šťáva recepty angreštová štáva za studena výroba rakytníkového sirupu rakytníkový sirup vyroba rakytník recepty jak zpracovat rakytník recept na džem z angreštu rakytníková šťáva výroba džem z angrestu recept rakytníková šťáva recept vyroba marmelad recepty recept na rakytníkový sirup jak uvařit kukuřici angrešová marmeláda jak zpracovat jostu džem z josty za studena marmeláda z ringlí recepty na zpracování angreštu angreštová marmeláda z pekárny

Zapomněl/a jsem heslo