Angreštová marmeláda

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 19 názorů

Suroviny

angrešt (zralý)
cukr
želírovací přípravek (např. Pektogel, Gelfix aj)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Angrešt očistíme a rozvaříme.

  2. Pak ho rozmixujeme a znovu povaříme s cukrem a pektogelem.

  3. Plníme vřelé do sklenic a dobře zavíčkujeme.

Poznámka

Někdo se snaží před vařením angrešt zbavit většiny zrníček, ale my to máme moc rádi takhle....

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Angreštová marmeláda

  • Mirek51 Mirek51

    Taky dávám jen cukr, ale objevuje se tam pak trochu tekutiny, což není na škodu. Dokud se angrešt vaří, rozšťouchám ho šťouchadlem na brambory a tak ho potom naliji do sklenic. Nic nemixuji, nepasíruji ani necedím. Zkusil jsem jednou přidat badyán a vanilkový cukr, ale bez nich je to asi lepší.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tak tohle je fakt bomba. Žádný odpad a marmeláda je vynikající. Hustá, ani jsem nedala žádný želírovací prostředek. Díky za recept.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jan: no vidíš - a my mezi zuby zrníčka rádi. Jak tady, tak i v malinové nebo ostružinové:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jan: Máš pravdu, do ríbezlí, josty a egrešov žiadne pektogely ani želírovací cukor netreba. Želíruje to nádherne, toto ovocie má veľa pektínu.;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Marmeláda z rybízu červeného a černémo a angrešt. Tu vařím pravidelně, ale pasíruji, zrnka a slupky né. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Renata : Není třeba dávat pektogel nebo jiná svinstva, angrešt obsahuje toho dost. Angrešt rozvařím i se slupkami a pak přes síto pasíruji.Je mnohem lepší než mít mezi zuby zrníčka. A pak společně s cukem vařím do poloviční dávky... Plní tím i linecké.

    Odpovědět

  • Renata Renata (neregistrovaný)

    tuhle marmeládu miluji :yes: mamka ji dělala když jsem byla malá a já ji teď konečně udělám dětem :-):-)
    miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou <3

    Odpovědět

  • Jobe Jobe(neregistrovaný)

    Sklidil jsem lehce přezrálý červený angreš a nevěděl, co s ním. Včera jsem našel tenhle recept a večer jsem se ženou udělal marmeládu. Angrešt jsem v robotu rozsekal jen nahrubo,aby tam byly velké kousky šlupiček. A výsledek? Nesmírná bašta!!!Takže chválím za skvělý tip. Tenhle recept se patrně do naší kuchyně zapíše zlatým písmem, včerejší zavařování tak bude hodno každoročního následování. Sebranou pěnu jsme si dnes mazali k snídani na vánočku a pěli jsme ódy na radost. Takže děkujeme. ;-):yes::-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Leni, tak jdu pozdě, angrešt už není....ale v době tvého dotazu jsme byli na delší dovolené a pak mi nešel počítač.
    Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku;-)

    Odpovědět

  • lenizlata lenizlata

    Cathlen prosím o radu ještě jsem marmošku nedělala:-8jak dlouho mám angrešt vařit s cukrem?a kolik tohu cukru aželírovacího přípravku?moc děkuji už se těším až dětičkám připravím tuto pochoutku:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    A k tomu čerstvý chleba s máslem, to musí být pochoutka:-! Já bych si to dala. Bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nic nemaž, je to nádhera!:-O

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    no to je ale uroda:-O:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    ....ještě jedna fotečka, pak ji třeba smažu. Tady ještě nebyl úplně vybarvený:yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    moc pekne receptiky:yes: jako "cerveny angrest" znam jenom jostu, ale to je kombinace cerneho rybizu a angrestu. ze existuje vylozene angrest, ktery ma cervenou barvu, jsem opravdu netusila. Diky za zajimave info:yes: Jooo holt clovek se porad uci;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rakytníkový sirup recept rakytníková šťáva recepty angreštová štáva za studena výroba rakytníkového sirupu rakytníkový sirup vyroba rakytník recepty jak zpracovat rakytník rakytníková šťáva výroba rakytníková šťáva recept vyroba marmelad recepty recept na rakytníkový sirup jak uvařit kukuřici recept na džem z angreštu jak zpracovat jostu džem z josty za studena angrešová marmeláda džem z angrestu recept recepty na zpracování angreštu marmeláda z ringlí agreštová marmeláda

Zapomněl/a jsem heslo