Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštová marmeláda

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 7. 2009 15:50

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdo se snaží před vařením angrešt zbavit většiny zrníček, ale my to máme moc rádi takhle....

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

24. 7. 2020 22:07

:-K já se také musím zasnít... Když jsem byla malá, špendlíky rostly v každém humně. Měli jsme tři nebo čtyři stromy. Pak přišla šarka a všechny se ztratily. I v kraji. Vzpomínám na řeči kolem plodů - marmeláda a kolik, slivovice a kolik? Bylo to každý rok.:-)

Eja57 Eja57 (moderátorka)

24. 7. 2020 19:23

casino: och, mé dětství, úplně vidím u babičky na zahradě strom a na něm ty nádherné žluté sladké voňavé špendlíky, aspoň jsme jim tak říkali - prostě žlutá švestička.....

cathleen cathleen

24. 7. 2020 19:17

SilviaD: žluté švestky. Ta naše ještě nerodí, koupili jsme ji proto, že jsem si pamatovala na jejich dobrou chuť z dětství https://www.prodejstromku.cz/produkt/spendlik-sves...

SilviaD SilviaD

24. 7. 2020 19:02

Čo sú to prosím pekne špendlíky?

cathleen cathleen

24. 7. 2020 15:49

casino: díky za radu, v receptu to nějak upravím. Marmošku jsme už dlouho nedělali, její spotřeba u nás klesla.
Co se týká špendlíků, dají se ještě koupit, i nám v zahradě jeden mladý roste. Budete-li chtít, můžu vám do sz poslat odkaz na zahradnictví. Koupila jsem tam mj. i jaderničku, na kterou jsem do té doby jen vzpomínala (na chutě z dětství) :-)

Frantiska Frantiska

24. 7. 2020 15:17

no, normalne pasiruju, ale rekla jsem si, ze se mi pasirovač nechce umývat :))) tak jsem vyzkousela ruční mixér. Ja ji mám radsi hladkou. Doufam, že tento rok špendlíky stihnu otrhat.

A tak ráda bych si dala angreštovou marmeládu, ta je taky naprosto dokonalá. Ale už nekolik let máme vždy jen par angreštu asi tim suchem.

casino casino

24. 7. 2020 13:34

Frantiska:
Jj, jak píšete! Možná za to můžou i novináři!! Zde je to patrné už z názvu!!! https://www.idnes.cz/hobby/domov/mirabelky-spendli...
Mixujete?:-O
Já míval na špendlíkové "marmeládě" nejraději právě ty slupečky které se vařením smotaly v ruličky ne nepodobné jakémusi želé...:-)

Frantiska Frantiska

24. 7. 2020 12:46

casino: špendlíky pořád exitistují :) a nejdou splést ani s jednou věcí, kterou jsi uvedl. Přijde mi, že někde v novinách napsali, ze si to lidi pletou a pak se to najednou objevuje, když nekdo napise slovo špendlík nebo mirabelka.

Ale už vím, proč jsem měla minule špendlíkovou marmeládu taky tekutou, už mixovat nebudu

casino casino

24. 7. 2020 11:12

Óóó přírodo! Co bych za to dal, potkat špendlík (slivoň) ;-(
Danny668: "už jsem kdysi rozmixovala špendlíky"
Pokud to bylo v minulém miléniu, pak snad;-)
...a pokud to bylo pozdejc, pak blednu závistí ;-)
No a nebyly to spíše mirabelky, či snad myrobalán, he? :-K
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-po...

Danny668 Danny668

24. 7. 2020 08:20

Včera jsem vyzkoušela, chutově je opravdu moc dobrý, ale příště nebudu mixovat, asi se tím naruší ta schopnost želírování, mám ho řídký. už jsem kdysi rozmixovala špendlíky a taky neztuhly, když nemixuju, je džem super.

Mirek51

12. 1. 2017 14:50

Taky dávám jen cukr, ale objevuje se tam pak trochu tekutiny, což není na škodu. Dokud se angrešt vaří, rozšťouchám ho šťouchadlem na brambory a tak ho potom naliji do sklenic. Nic nemixuji, nepasíruji ani necedím. Zkusil jsem jednou přidat badyán a vanilkový cukr, ale bez nich je to asi lepší.

rihana

31. 7. 2016 19:55

Tak tohle je fakt bomba. Žádný odpad a marmeláda je vynikající. Hustá, ani jsem nedala žádný želírovací prostředek. Díky za recept.

cathleen cathleen

21. 7. 2016 19:28

Jan: no vidíš - a my mezi zuby zrníčka rádi. Jak tady, tak i v malinové nebo ostružinové:-p

tejaja tejaja (moderátorka)

21. 7. 2016 19:08

Jan: Máš pravdu, do ríbezlí, josty a egrešov žiadne pektogely ani želírovací cukor netreba. Želíruje to nádherne, toto ovocie má veľa pektínu.;-)

Jana

21. 7. 2016 16:41

Marmeláda z rybízu červeného a černémo a angrešt. Tu vařím pravidelně, ale pasíruji, zrnka a slupky né. :yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rakytníkový sirup recept rakytníková šťáva recepty angreštová štáva za studena výroba rakytníkového sirupu recept na džem z angreštu rakytníkový sirup vyroba rakytník recepty džem z angrestu recept jak zpracovat rakytník rakytníková šťáva výroba rakytníková šťáva recept vyroba marmelad recepty recept na rakytníkový sirup angrešová marmeláda jak uvařit kukuřici džem z josty za studena jak zpracovat jostu marmeláda z ringlí agreštová marmeláda recepty na zpracování angreštu

Suroviny: angrešt, cukr, želírovací přípravek

TopRecepty.cz

Angreštová marmeláda

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4856