Švej - žužu
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,28 g |
Tuky | 22,93 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K jídlu se hodí tatarka z kysané smetany, na kterou zde mám recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2020 19:51





23. 3. 2017 00:11
Simona Skolakova: Simčo - už jsem ten komentář Vladimíra Vladimíroviče smazala, zřejmě si spletl Toprecepty s kanalizační stokou
22. 3. 2017 22:22
Netušila jsem kam až může člověk klesnout
můžete mít výtku,ale aby vás rozhodil recept,tak,že budete jako dlaždič to se tady nestávalo.Jsem zhrzená kam to vše až došlo
A vy se styďte!!!!!!


28. 8. 2012 17:29
Což o to, bude to určitě dobré, ale se šuej to nemá nic společného. Bylo by vhodné to nazvat nějak jinak, je to těžce matoucí.
8. 8. 2010 10:34
To vypadá dobře, hned se mi zbíhají sliny, to musím vyzkoušet 

19. 1. 2010 10:38
Super
ukládám k vyzkoušení a letí 9.bodík




17. 1. 2010 20:47
samouk, necháme to tak jak to je. Líp se to čte
Ale děkuju za poučení, aspoň jsem zase o něco chytřejší. 


17. 1. 2010 19:50
Kure v marinade muzu na jakykoliv zpusob
8


17. 1. 2010 18:09
Magdalenko - teď se červenám a začnu si o sobě moc myslet.Dík.

17. 1. 2010 18:07
Marundo - recept vypadá dobře a také tak bude chutnat.Bezva fotky.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
17. 1. 2010 17:49
Petro, i ode mne plusík!!



17. 1. 2010 17:25
Marundo-já dávám jedničku, protože znám a dělám
Magdalenka to řekla i za mě.

17. 1. 2010 17:06
Marundičko, receptík je tu určite viackrát s malými obmenami, je značne rozšírený a obľúbený v našich krajoch...
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
17. 1. 2010 16:56
ne není to čínské jídlo. Znám to z dětství, dělávala nám to mamka a strašně nám to vždy chutnalo. Tak se vám chci taky pochlubit a přidat receptík.
17. 1. 2010 16:46
Samouku-jo, občas asi trochu zvedneš mandle, ale tvé poznámky jsou obvykle k věci a mně se líbí.Nic ve zlém, zaregistruj se a já vím, že Tvé recepty se mi určitě budou líbit.Podle poznámek je znát, že už ses hoooodně navařil.

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborové škvarkové placky
Přidáno před 17 hodinami

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno před 20 hodinami

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno 8. 6. 2023 19:43

Kuřecí sýrová roláda
Přidáno 8. 6. 2023 08:08

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a špenátem
Přidáno 7. 6. 2023 21:38

Vodňanské hovězí žížalky
Přidáno 7. 6. 2023 07:21
Právě bylo uvařeno:

Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou
uvařil/a Moanka
před 32 minutami

Grilovaná krkovička
uvařil/a bertidlo
před 2 hodinami

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Nakládaný hermelín I
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Domácí houstičky
uvařil/a MarketaLaus
před 8 hodinami

Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
uvařil/a HelenaOborilova
před 8 hodinami

Shakshuka (arabske leco)
uvařil/a ripko
před 8 hodinami

Vláčné donutky à la koblihy
uvařil/a sterzova1963@seznam.cz
před 10 hodinami

Jednoduché tiramisu bez vajec
uvařil/a niklova
před 10 hodinami

Hovězí guláš se sušenými houbami
uvařil/a Ivana Ch
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svej cu zou švej žu žu švej ču žou recept svej-cu-zou švej ču žu kuřecí švej ču žou švejčužou švej-ču žou recept švej-ču-zou recept svej zu zou kuřecí švej-ču-žou žužu šwei ču žou svejzuzu švej-žu žu švej-žu-žou šwei-ču-žou svej-žužu švej-ču-žu švej žu-žu
Suroviny: řízky kuřecí, vejce, pepř, paprika sušená sladká, sůl, cukr krystal, solamyl, cibule
Švej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r84w
23 názorů