

Čína alias švejžužu
Suroviny kdo kolik udělá
- 500 g vepřového masa (nakrájet na kostky)
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce pálivé papriky
- 1 lžíce maggi
- 3/4 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 2 cibule (větší, nakrájená na kolečka)
Postup přípravy receptu
Vše smícháme v misce a necháme aspo přes noc uležet (čím déle, tím lépe), já přidávám víc ostré papriky a kari.
Po odležení smažíme na pánvi v oleji.
Smaží se to asi tak 10 min. dle uležení.
K tomu hranolky, rýže i třeba brambory. Co kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Je to výborné, mohl bych to na husto.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čína alias švejžužu
-
Cibuli nepoužívám ale na konec přidávám na kostky nakrájenou spařenou kapustu
-
Většinou dávám pórek namísto cibule.Během smažení podleju trochou vody, a mňamka je na stole
-
Švejžužu je úplně něco jiného, po masu je zde hlavní ingrediencí kyselé zelí. Toto se spíše podobá kungpao (vzdáleně).
-
Opakovaně vyzkoušeno - dobrý a rychlý recept
-
-
moooc dobry
-
-
dobrota
-
mňaminka