Bezinková šťáva

Suroviny

bezinky
cukr 1500 g
voda 1000 ml
(množství bezinek dáváme podle toho jak koncentrovanou šťávu chceme šťáva se potom na pití ředí vodou)

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou.

  2. Necháme 24 hod ustát, pak 1/4 hod povaříme, prolisujeme.

  3. Dál vaříme s cukrem na 1 kg šťávy 1,5 l cukru.

Komentáře k receptu Bezinková šťáva

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Při lisování nesmí přijít do styku s kovem ? Potom se ale vaří v ocelovém hrnci, to už nevadí ?

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

  • Vinstr Vinstr

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

  • Lendiiik Lendiiik (autorka receptu)

    spagetka: zapomněli jsme to zvážit, ale řekla bych, že tak 150-200g :-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Taky dělám z bezinek marmeládu a syrup. Bezinky jsou velmi dobrý na záněty trojklanného nervu a na bolesti nohou.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Leni, pokud jsi tento recept dělala, měla bys uvést přibližné množství hlavní suroviny - bezinek, jinak zde chybí jedno důležité upozornění - bezinky mohou být alergenem, takže na to pozor!
    Já dávám ještě kyselinu citronovou a kůru z 1 pomeranče do výluhu. Někdy přidám i hřebíček, ale každý to nemusí mít rád a ještě - čerstvá šťáva při lisování nesmí přijít do styku s kovem !

    Odpovědět

Tématické fráze: stava z bezinek bezinková marmeláda bezinková marmeláda recept domácí bezinková marmeláda recept na bezinkovou šťávu šťáva z plodů bezinek marmeláda z bezinek šťáva z bezinek recept bezinky marmeláda syrup z bezinek bezinková štááva recept na stavu z bezinek bezinková š´táva bezinka obecná bezinková štˇáva recepty na bezinkovou stavu bezinková bezinkovy syrup bezinkový sirup z plodů štˇáva z bezinek