

Bezinková šťáva
Suroviny
- bezinky
- cukr 1500 g
- voda 1000 ml
- (množství bezinek dáváme podle toho jak koncentrovanou šťávu chceme šťáva se potom na pití ředí vodou)
Postup přípravy receptu
Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou.
Necháme 24 hod ustát, pak 1/4 hod povaříme, prolisujeme.
Dál vaříme s cukrem na 1 kg šťávy 1,5 l cukru.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bezinková šťáva
-
Při lisování nesmí přijít do styku s kovem ? Potom se ale vaří v ocelovém hrnci, to už nevadí ?
-
-
???
-
http://www.femina.cz/napoje/bezinkova-stava/8687/9
aj s poslednou fotkou... -
spagetka: zapomněli jsme to zvážit, ale řekla bych, že tak 150-200g
-
Taky dělám z bezinek marmeládu a syrup. Bezinky jsou velmi dobrý na záněty trojklanného nervu a na bolesti nohou.
-
Leni, pokud jsi tento recept dělala, měla bys uvést přibližné množství hlavní suroviny - bezinek, jinak zde chybí jedno důležité upozornění - bezinky mohou být alergenem, takže na to pozor!
Já dávám ještě kyselinu citronovou a kůru z 1 pomeranče do výluhu. Někdy přidám i hřebíček, ale každý to nemusí mít rád a ještě - čerstvá šťáva při lisování nesmí přijít do styku s kovem !