Bezinková šťáva

Lendiiik Kuchařka:

Nápoje 7 názorů

11
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

bezinky
cukr 1500 g
voda 1000 ml
(množství bezinek dáváme podle toho jak koncentrovanou šťávu chceme šťáva se potom na pití ředí vodou)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou.

  2. Necháme 24 hod ustát, pak 1/4 hod povaříme, prolisujeme.

  3. Dál vaříme s cukrem na 1 kg šťávy 1,5 l cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezinková šťáva

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Při lisování nesmí přijít do styku s kovem ? Potom se ale vaří v ocelovém hrnci, to už nevadí ?

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

  • Vinstr Vinstr

  • magdalenka magdalenka

  • Lendiiik Lendiiik(autor receptu)

    spagetka: zapomněli jsme to zvážit, ale řekla bych, že tak 150-200g :-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Taky dělám z bezinek marmeládu a syrup. Bezinky jsou velmi dobrý na záněty trojklanného nervu a na bolesti nohou.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Leni, pokud jsi tento recept dělala, měla bys uvést přibližné množství hlavní suroviny - bezinek, jinak zde chybí jedno důležité upozornění - bezinky mohou být alergenem, takže na to pozor!
    Já dávám ještě kyselinu citronovou a kůru z 1 pomeranče do výluhu. Někdy přidám i hřebíček, ale každý to nemusí mít rád a ještě - čerstvá šťáva při lisování nesmí přijít do styku s kovem !

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo