Grilované špízy z mečouna v marinádě
Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento pokrm přinese na váš stůl nádech exotiky a potěší každého milovníka mořských plodů.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 418 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,35 g |
Tuky | 2,49 g |
Vláknina | 29,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo. Mečoun je úžasná ryba, má pěkně tuhé maso a nerozpadá se a hlavně je úplně bez kostí-má jednu vadu, že u nás je dost drahý, (já ho mám od dcery z Rakouska). Jedla jsem ho poprvé a byl to docela zážitek a myslím, že se z něj dá dělat spousty jídel a já si troufla na špízy a byla to perfektní volba!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 13:00
Simona Kucerova:tak já to řeknu Símo jen jednou-to víš, že bych byla ráda, už mě dobře znáš
6. 6. 2011 11:51
Bibinka:Bibi neříkej dvakrátnebo víš,že jsme schopni to spáchat raz,dvaAle já vím,že ty by jsi byla ráda viď???Snad to jednou vyjde se k Vám podívat.
6. 6. 2011 11:09
Tak se ke mně objednejte a já vám ho udělám, mám ještě jiné skvostné ryby
6. 6. 2011 10:47
spagetka:můžeš a nebo el.lávový kámentaky si něco pořídím,my grilovali i na normál.grilu na dřev.uhlí,ale lepší je ten elektrický
6. 6. 2011 10:30
Bibinka:chci být barbar a aspoň mít gril na balkoně - prý můžu mít elektrický , já myslela, že v paneláku nesmím nic...
6. 6. 2011 10:28
Bibinka:Bibi jaký barbar,to se může přihodit každému a může u toho i být a nic jiného nedělat.Moc bych ráda ochutnala takovou rybičku+1
6. 6. 2011 10:27
Já bych si tak dala rybku na griluale tady v paneláku...tak alespoň+8za dobrotuo které si nechám jen zdát
6. 6. 2011 10:00
Náhodou, mi se ta barva líbí!!!
6. 6. 2011 09:56
AntoninZ:Tondo, uznávám, jsem barbar, ale znáš to, ženská dělá plno věcí najednou a pak to může takhle dopadnout Ono to na fotce vypadá, ale nijak černý nebo hořký to v žádném případě nebylo. Filety z mečouna tu mám, tak až budu dělat příště, vynasnažím se a pak dám lepší i fotky
6. 6. 2011 09:32
No dobře, ale proč ho máš tak připáleného? Mečoun a tuňák se dělají jen lehce, tohle je barbarství.
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.
5. 6. 2011 22:50
Já měla mečouna poprvé minulý týden a dokonalost sama, na bylinkách. Úžasné masko, škoda té ceny
5. 6. 2011 22:35
no vypadá to velice lákavě :))))
5. 6. 2011 22:33
Trochu jsi ho přismahla, co? Ale jinak bezva!
5. 6. 2011 19:51
spagetka: Špagi, já ho dostala už takhle rozporcovaného po filetech jako je na 3.fotce, celého bych ani neměla kam dát, on je velký
5. 6. 2011 19:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 7 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 13 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 14 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 14 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 17 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 17 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování ryb: 7 tipů, na čem grilovat ryby, aby zůstaly dokonale šťavnaté a nebyly vysušené
Ryby na grilu: Poradíme, jaké bylinky a marinády jsou nejlepší a jak postupovat
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Další recepty
Tématické fráze: filet z mečouna recepty mečoun obecný filet z mečouna mečoun filety recepty má mečoun kosti mečoun obecný recept mecoun kosti mečoun filet mail mecjo.com loc:cz mečoun na bylinkách mečoun filet recept mečoun obecný recepty grilované špízy filety z mečouna filet mečoun "@mecjo.com" loc:cz jak vypadá ryba mečoun? filety z mečouna recepty má mečoun kosti? mečoun filet sashimi recept
Suroviny: filet z mečouna, česnek, petrželka, olej olivový, citron, rajče cherry, paprika čerstvá červená, cibule, pepř cayenský, sůl
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
17 názorů