

Bůčkové kostky
Suroviny
- 400 g bůčku
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.
- těstíčko:
- 250 ml světlého piva
- 100 g hladké mouky
- 50 g olomouckých tvarůžků
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Postup přípravy receptu
Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme.
Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku.
Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova.
Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bůčkové kostky
-
BILKOVAI: Ivet, to bylo tak rychle pryč!
A všichni mi říkali "už nic nechystej"!!
V tom těstíčku bych klidně obalila i krkovičku
-
Kdo to tady tak "žere"
Jejdanánky
No, co už? To mě láká, láká
Nezbývá, něž receptík vyzkoušet
...+1
-
Vynikající!!! Přidávám foto a díky za super recept!!
-
Tak tohle je naprosto opomenuto!!
Já si to rovnou tisknu, určitě se bude hodit na Silvestra!!
-
vypadá to dobře,
uvidíme jestli mi zítra pochválí oběd
-
Vyzkoušeno, uvařeno, snědeno
. Na toto množství masa a mouky by stačilo 100ml piva. Zbyla mi sýrová hmota, tak jsem v ní obalila nakrájený chleba
- mohu doporučit vegetariánům, ale cucá to dost oleje
. +