Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pozor, nezašpuntovat napevno. Při neopatrném otevření totiž máte lepivou šťávu po celé kuchyni, a velice tím potěšíte mravence v širém okolí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 14:13
Opraveno! Kurnik, tolik bodů... to máte všichni chuť na burčák??
6. 6. 2011 13:31
6. 6. 2011 13:19
6. 6. 2011 11:23
6. 6. 2011 11:19
6. 6. 2011 10:12
6. 6. 2011 10:04
6. 6. 2011 09:59
6. 6. 2011 09:23
6. 6. 2011 09:16
Václave, mrzí mě, že jsem si nevšimnul. V poslední době mám dost málo času, chodím nahlížet míň. Škoda. Název Kosmatice jsem už slyšel... Ale třeba nikdy jsem ty květy nejedl jako smažené.. Znám jenom sirup a burčák. A ten burčák je mi bližší...
6. 6. 2011 08:51
6. 6. 2011 08:38
Matce to jednou stříkalo přes vinnou kvasnou zátku na zeď za skříň.. A to po celou dobu její víkendové nepřítomnosti.. Následovalo stěhování nábytku, malování, drhnutí koberce, i vyloupání části parket...
6. 6. 2011 08:32
6. 6. 2011 08:30
Jo ještě ale bych ty květy v současnosti rychle ale jemně propláchla, přece jen ta čistota není už, co bývala a taky k vůli těm mšicím... jinak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 2 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 3 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 3 hodinami
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Tématické fráze: víno z květů černého bezu burčák z černého bezu víno z květu bezu bezove vino burcak z bezu bezový burčák bezinkové víno z květů vino z bezovych kvetu bezové víno z květů jak se dělá burčák pálenka z květů bezu víno z černého bezu burčák z bezinek pálenka z černého bezu burčák z bezového květu burčák recept burčák z květů černého bezu víno z bezového květu jak udelat burcak bezinkový burčák
Suroviny: květy černého bezu, cukr, citron, kvasinky vinné, voda
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
29 názorů