Krůtí kebaby
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 182 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,92 g |
Tuky | 44,14 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 63,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso je možno místo mletí připravit i v sekáčku potravin.
Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.
Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2022 15:50
Marie Svarcova: Maruško, děkuji.
17. 8. 2022 07:54
moc pěkný recept a nádherné foto
13. 9. 2013 19:13
Jen jsem vynechala skořici (nemám ji ráda) a udělala jsem to jako normální karbanátky Ale chutnalo nám velmi, konečně dobré uplatnění na krůtí mleté, které jeho chuť jen doplní ale nepřerazí
15. 6. 2011 17:38
moc pěkné
12. 6. 2011 09:56
Recept je výbornej
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč. Todleto recept totiž není. - Můj názor )
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč. Todleto recept totiž není. - Můj názor )
12. 6. 2011 00:32
Recept si ukladam, vypada skvele , urcite vyzkousim. Ostatne jako vsechny recepty od Merylas . Zbytkove recepty take nemam rada, kdyz chci uvarit kvalitni jidlo, nestaci zbytky z lednice, potrebuji cerstve suroviny a nakupuji tak, aby zbytky nebyly . Mam proste rada cerstve a ke komentari " no coment": Neni pravda, ze se novacci neprosadi. Sama jsem novacek a recepty jsem mela hodnoceny kladne, jsou tu prima lidi. Pouze se snazim pridavat neco noveho, co tu jeste neni . Nedivim se, ze nikdo neboduje recept, co je tu uz 10krat.........
11. 6. 2011 23:18
Jana Remkova: Já jsem si přečetla pečlivě komentáře, ale nikde jsem nenarazila na "zbytky z ledničky nebrat". Pouze holky reagovaly na "zbytkové recepty"
11. 6. 2011 23:07
Jana Remkova: Evidentně jsi to nepochopila, jak to bylo myšleno, ale už se mi to nechce znovu rozebírat. Já jsem jen reagovala na příspěvek No coment (neregistrovaný/á), když už je u mého receptu.
11. 6. 2011 19:11
Proboha Jani, vždyť tu nikdo neříká, že zbytky vůbec nemá a nebo je vyhazuje... Jen jídla, která ze zbytků třeba vzniknou, nepředkládá jako nový recept (pokud se nemýlím, tak ani ty to neděláš).
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
11. 6. 2011 18:45
Zajímavé postřehy.. zbytky z ledničky nebrat..taky názor. Určitě máme všichni lednice plné pouze čerstvých surovin, upečené maso, které jsme nedojedli vyhodíme, nakrojenou papriku vyhodíme, pomazánkové máslo vyhodíme, protože jsme ho hned nesnědli. Co naplat, ještě je nám všem třeba ubrat peněz.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
11. 6. 2011 08:43
Merylas:Patricie aj Eliza to povedali pekne.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
11. 6. 2011 07:47
magdalenka: Máš pravdu, že se vždy nejvíce dávají body ihned po vložení receptu. Kdysi tady nebylo tolik uživatelů, tak recepty přidané v začátcích Topek tolik kladných hodnocení nemají a jsou přitom super. Nyní se třeba objeví v náhodných receptech, nebo v podobných, nebo na ně někdo upozorní komentářem nebo přidanou fotkou.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to a recept je pak kompletní a zajímavý
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se , vařím ráda, snažím se ať jídlo chutná a na talíři nějak vypadá, ale pořád tvrdím, že vařím tak nějak obyčejně a lidově. Nevím, jak to jinak napsat
Patricie: Pokud se některé mé recepty líbí a najdou využití, tak mě to opravdu těší
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to a recept je pak kompletní a zajímavý
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se , vařím ráda, snažím se ať jídlo chutná a na talíři nějak vypadá, ale pořád tvrdím, že vařím tak nějak obyčejně a lidově. Nevím, jak to jinak napsat
Patricie: Pokud se některé mé recepty líbí a najdou využití, tak mě to opravdu těší
10. 6. 2011 22:07
Merylas:Milá Maruško. Nejsi vyvolená, ale jsi oblíbená.Oblíbené jsou i tvoje recepty a povedené fotky.
Tvoje recepty nezklamou
Tvoje recepty nezklamou
10. 6. 2011 21:16
Maruško, konečně někdo veřejně řekl, že nepokládá za nový recept něco, co vzniklo "když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice". Takové recepty-nerecepty mě osobně vytáčejí, protože využívají zbytky, které se v jiné domácnosti pochopitelně nevyskytují a "koupit" je nelze. Bylo mi tu za můj názor - co recept je a co není, dost nadáno, takže jsem v podstatě odvážná, že se na toto téma opět vyjadřuju... Zkrátka recept není spotřeba zbytků, považuji to za neúctu ke čtenářům...
Za sebe musím říct, že je tu řada receptů, které jsou velice dobré a průběžně je realizuji a fotím, pokud nemají obrazovou dokumentaci. Ale většinou se nejedná o nějaké novinky a nápady, takže se nikdo nemůže divit, že nemají komentáře...
No a zcela na závěr - NO COMENT - zrovna v případě této autorky jde o natolik ověřené a kvalitní recepty, že bych si je sama nedovolila srovnávat...
No a Maruško, pro krásný recept bod i ode mě.
Za sebe musím říct, že je tu řada receptů, které jsou velice dobré a průběžně je realizuji a fotím, pokud nemají obrazovou dokumentaci. Ale většinou se nejedná o nějaké novinky a nápady, takže se nikdo nemůže divit, že nemají komentáře...
No a zcela na závěr - NO COMENT - zrovna v případě této autorky jde o natolik ověřené a kvalitní recepty, že bych si je sama nedovolila srovnávat...
No a Maruško, pro krásný recept bod i ode mě.
10. 6. 2011 20:06
Merylas:Maruška a ešte k hodnoteniu by som dodala, že sa akosi viac hodnotia nové recepty - čerstvo pridané, pretože sú "na očiach". Je to asi normálne, že staršie zapadajú prachom, aj keď sú skvelé, kým sa znovu nevytiahnu na svetlo, alebo nevyskočia v náhodných.
Novopríchodzí neviem, či majú smolu - často nabiehajú s "opakovačkami", chronicky známymi receptmi, ktoré tu sú x-krát. (buchty orgazmus, so zakysanou smetanou, bublaniny, prešívaná deka, hrnkové buchty a perníky, hrk-hrk buchty, mäso zapekané so šľahačkou, mäso naložené v jogurte a potom vysmažené, tzv. čínske mäso - placičky - solamyl, vajce a pod.) Asi sú potom sklamaní, že ich recepty, pridané v dobrej viere, že zaujmú, neočarili...
Novopríchodzí neviem, či majú smolu - často nabiehajú s "opakovačkami", chronicky známymi receptmi, ktoré tu sú x-krát. (buchty orgazmus, so zakysanou smetanou, bublaniny, prešívaná deka, hrnkové buchty a perníky, hrk-hrk buchty, mäso zapekané so šľahačkou, mäso naložené v jogurte a potom vysmažené, tzv. čínske mäso - placičky - solamyl, vajce a pod.) Asi sú potom sklamaní, že ich recepty, pridané v dobrej viere, že zaujmú, neočarili...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené batáty s taveným sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Makovec mojí babičky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 22 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno 13. 6. 2024 16:36
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
baghira.cz uvařila před 50 minutami
Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Hovez81 uvařila před 1 hodinou
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Monica19 uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Sirenis uvařila před 2 hodinami
Zdravý makový koláč
pavca71 uvařila před 2 hodinami
Pudinková buchta II
jirka__oficialni uvařil před 2 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Třešňový kompot
Mistrova uvařila před 3 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
schierl uvařila před 5 hodinami
Mrkvová polévka
faluska uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kebab jak se dělá kebab z čeho je kebab jak připravit kebab z čeho se dělá kebab jak naložit maso na kebab kebab z krůtího masa kebab recept kebaby jak zpracovat krůtí mleté maso jak naložit kebab recept na kebab krůtí maso recept dietní kebab krůtí recepty z jakeho masa se dela kebab recepty na kebab recept kebab jídlo kebab z jakeho masa se dela kebab
Suroviny: maso krůtí mleté, cibule, česnek, koření oregáno, máta, šťáva citronová, olej olivový, skořice mletá, vejce, sůl, strouhanka, olej
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
45 názorů