Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MilaO

7. 9. 2018 16:22

sona.pokorna: S klobásou bych to nedělala. V domácích podmínkách by si člověk koledoval o botulismus. To by pak chtělo sterilovat tak hodinu.

Tom Beyk Tom Beyk

5. 9. 2018 20:09

jan.alois: ...je vidět, že si nečetl celou diskusi a snad ani recpt. Jsi úplně mimoň. Děláš zbytečný vlny.8-(

jan.alois jan.alois

5. 9. 2018 16:13

Do leča hořčice nepatří. Když to lečo dáte do sklenic dostatečně horké tak není třeba zavařovat
. Takhle zavařovala moje babička . Okurky horký nálev dvojitý celofán namočený ve studení vodě gumička, horká zelenina (lečo) celofán gumička , houby, povidla ,atd a vše vydrželo dokud se to nesnědlo. Dneska patentní zavařovačka naplnit otočit dnem vzhůru a hotovo .:-D.

Lenunka Lenunka

25. 8. 2018 18:12

Kvetinka: dneska se mi to víc vyvařilo, asi měly papriky víc vody, takže dnes jen tři velké sklenice a jedna malá, záleží na zelenině:-)
Jinak hlásím že stále žiju:-D

Kvetinka Kvetinka

25. 8. 2018 12:07

Žena z Brna: kolik lidí už z toho leča umřelo, přihlaste se :-D:-D

Kvetinka Kvetinka

25. 8. 2018 09:53

Lenunka: dekuji Lenunko za koment. právě jsem potřebovala vědět, kolik sklenic z toho je. Jdu na tržnici koupit papriky a rajčata, asi po třech kilech. ;-)

Lenunka Lenunka

19. 8. 2018 13:25

tak jsem neodolala a vyzkoušela. Měla jsem strach z té hořčice, tak jsem dělala jen z jedné várky, ale je to fakt vynikající. Uvidíme, až se to uleží, zatím ji tam trochu cítím, ale o to líp, je to pikantní. Přidávám bod, foto a chválu:-):yes::-K
Btw, z jedné várky mám přesně 4 sklenice 0,7 l :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 8. 2018 12:37

Právě jsem dodělala lečo,které dělám né prvně už je ve sklenicích a protože letos máme velkou úrodu paprik a rajčat,tak to nebyla poslední várka.Je to skvělý a rychlý receptík a v zimě super lečo a nebo pod maso atd.díky za receptík;-):yes:

zdenka.s zdenka.s

11. 8. 2018 20:05

Skvělý recept.Dělala jsem loni poprvé, moc nám chutnalo hlavně do guláše a různě pod maso. Ani nedošlo na lečo ,protože už nebylo z čeho.
Moc se mi líbí nápad z komentářů : udělat s rýží, určitě vyzkouším.
Nezavařuji,není důvod, všechny suroviny projdou varem. :yes:

BlanikM

9. 8. 2018 13:08

sona.pokorna: zkoušela jsem to jednou, zavařovala jsem to 2x hodinu na 80° (dva dny), jako když se zavařuje maso. Ale chuťově to to kupovaný nepřipomínalo vůbec. Takže dělám jen zeleninové lečo bez zavařování, viz recept. Pak v kastrolku usmažím cibulku, přidám nakrájenou klobásu nebo cigáro atp nebo nic, přidám sklenici leča, přivedu k varu přidám vejce a je to ňamka...:-D a taky za chviličku ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 7. 2018 13:21

jamajka206: doufám,že to děláš s klobásou,já to s ní nezkoušela.;-)

jamajka206

30. 7. 2018 21:41

Simona Skolakova: Nemusí se to sterilizovat. Dělám to už několik roků a nezkazí se nic. Mám tam už poslední 3 skleničky které jsem dělala před 3 roky a jsou výborné. Letos zase udělám toho hodně. Je dobré.

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 7. 2018 14:01

sona.pokorna: taky si myslím,že už by se to muselo ještě sterilovat a to nevím jak by ta zelenina dopadla;-)

sona.pokorna

24. 7. 2018 13:59

Simona Skolakova: Ano, také takové dělám. Ale včera jsem zavářela lečo na zimu a manžela napadlo, jestli by nešlo ho zavařit i s klobásou, jak se dá koupit v obchodě. Podle mne je ale třeba uzeninu déle konzervovat. Tak by ale zelenina byla příliš rozvařená.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 7. 2018 18:19

sona.pokorna: já to teda nezkoušela,vůbec mi nevadí dát cibulku do kastrolu,pak nakrájenou klobásku a pak tuto sklenici leča.Toto lečo opravdu nemá chybu.:yes:

1 2 3 4 5 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB