Bavorské vdolečky v troubě

Montanka Kuchařka: Montanka

Sladká jídla 4 názory

Suroviny

500 g hladké mouky
1/4 l mléka
kostka droždí (42 g)
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g tuku (hera apod.)
1 žloutek
olej
povidla
smetánek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a cukru uděláme si kvásek (vlažné mléko, do toho přidáme cukr a nadrobíme droždí.). Tuk si rozehřejeme. Smícháme mouku, žloutek, sůl, kvásek, rozehřátý tuk a rum.

  2. Vypracujeme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout (nejlépe vám nakyne někde u tepla přikryté utěrkou). Z těsta vyválíme silnější těsto (asi 1 cm) na pomoučněném vále. Nedoporučuji dělat slabé, potom budou vdolečky nizoučké.

  3. Vykrajujeme kolečka, ta položíme na plech s pečícím papírem. Necháme je ještě 15 minut vykynout. Potřeme je olejem a dáme do nepředehřáté trouby. Pečeme asi při 180°-200°C.

  4. Když nám už nahoře zezlátnou, ještě je potřeme olejem a necháme malinko "zatáhnout".

  5. Pokud vám dají vdolečky na více plechů, připravte si je předem, ale nepotírejte. Já jsem je vždycky potřela, než šly do trouby. Další plechy, po prvním, jsem dala hned do trouby a nic se nestalo. Podáváme ještě teplé, potřené povidly, příp. marmeládou a uprostřed se smetánkem, tvarohem, šlehačkou ..... jak to má kdo rád nebo dle fantazie ...

Poznámka

Já jsem je napoprvé dělala k večeři ... ale byly dobré i druhý den, ráno ke snídani s kakaem :). Na noc jsem je dala na tácku do pytlíčku. Přeji dobrou chuť :).

Fotka není nic moc, je jenz mobilu ... příště to napravím ...

Víc jsem jich bohužel nestihla vyfotit ... :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorské vdolečky v troubě

  • Jajda Jajda(neregistrovaná)

    Naprosti vynikajici. Prvni kynute testo, ktere se mi povedlo. Diky moc!

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Tak jsem to dnes vyzkoušel a jako chlap (kuchař začátečník) jsem to zvládl :-) Vypadá to i chutná výborně :-):-)

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    není to špatné, samozřejmě to má jinou chuť než klasické vdolky pečené na oleji, ale je to spíš jak kynutá buchta no...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: vdolky pečené v troubě bavorske vdolky pečené v troubě vdolky v troubě vdolky z trouby vdolky do trouby bavorské vdolečky vdolky recept do trouby vdolečky pečené v troubě bavorské vdolečky pečené recept na vdolky v troube recepty na vdolky v troubě bavorské vdolečky pečené recept pečené vdolky v troubě bavorské vdolky pečené pečené bavorské vdolečky pečené vdolečky bavorské vdolečky s tvarohem a povidly pecene vdolky recept bavorské vdolečky recept vdolky v troubě

Zapomněl/a jsem heslo