Lečo s cuketou a hořčicí

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 30 minut 6 sklenic Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

1 kg čerstvých paprik
1 kg rajčat
1 cuketu (velkou)
0,5 kg cibule
1 malý kelímek hořčice
sůl
chilli (nebo feferonku)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme trochu oleje, pokrájenou cibulku na kolečka, krátce osmahneme a pak přidáme zeleninu pokrájenou, omytou, na kostičky, kolečka, jak kdo má rád.

  2. Provaříme, podusíme doměkka.

  3. Přidáme hořčici, sůl a chilli dle chuti.

  4. Ještě vroucí dáváme do sklenic, zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru.

Poznámka

Já nezavařuju. Vydrží rok určitě. Pak jen vyndáte ze sklenice, ohřejete a přidáte vejce, nebo pod maso je to super.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 285 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lečo s cuketou a hořčicí

  • spagetka spagetka

    rebeka:já to nesterilizuju a nestalo se mi, že by se mi to zkazilo, ale pokud chceš mít klid, tak to zavař, tím nic nezkazíš a je to ;-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen:nestraš:-O:-D,mám to teda přesterilizovat..i po 14 dnech:-O:-? to by mě šmejklo:-S:-D,kdyby se to zkazilo:-//

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    k.radulka: :-)) Radko, neříkám, že je to špatně! Jen, pro svůj pocit stoprocentní jistoty, že bych si to zavařila;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    cathleen:ale já takto zavařuji lečo už asi potřetí a neskazilo se mi:-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Recept je fajn, mám podobný:-):yes:
    Ale asi bych to zavařila - na 3,5 kg zeleniny je malý kelímek hořčice + sůl, jako konzervanty, málo. Doma se mi časem sešly 3 "zavářecí" knihy různého stáří a všude je psáno, že sůl, cukr a ocet konzervují, a přesto je vše, včetně kečupů (které se vaří, a dlouho), zavařeno.
    Berte to jako další názor z mnoha - bylo by mi líto práce i surovin, kdyby to "nevyšlo". A ta chvilka zaváření mě nezabije ani moc nezdrží;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    k.radulka:no,ten tvůj tu tehdy,myslím,ještě nebyl;-) a ten cukr je tam asi coby konzervat,stejně jako ta hořčice:-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    rebeka: jj ten je podobný, já teda cukr nedávám, ani moc soli, ta hořčice to ochutí dost. :yes::-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • rebeka rebeka

    BILKOVAI: dělala jsem letos poprvé a sice tohle http://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...
    což je téměř stejné..taky jsem zvědavá a taky mi to moc chutnalo;-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak jsem dnes vyzkoušela, mám 5 ks 0,7 l zavařovaček.Chutná to báječně. Snad se mi bez toho zavařování nezkazí. Díky za recepis a bodík přidělen:-)):yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    S hořčicí jsem lečo ještě nedělala, určitě vyzkouším:yes: +

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky bych tohle nesterilizovala, dyk to vaříš. Líbí se mi to. :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninové lečo s hořčicí zavarene lečo s cuketou recepty na domácí lečo s hořčicí co s velkou cuketou lečo s cuketou zavařování zavarovani s cuketou domácí lečo s hořčicí zavařené cuketové lečo cuketové lečo zavařené lečo s hořticí lečo s cuketou lečo s cuketou zavařené lečo z cukety zavařování zavařené lečo recept zeleninové lečo s cuketou zavařování leča s cuketou zavarujeme leco s cuketou recepty na domácí lečo s cuketou zavarene leco recepty zavarene leco s cuketou

Zapomněl/a jsem heslo