Tilapie na alsaský způsob
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,58 g |
Tuky | 68,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 604 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 6,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy Muž v zástěře Achille Gregora, v níž je tímto způsobem připravováno kapří maso. Protože autor tuto kuchařku pojal víceméně jako krásnou literaturu a neudává množství surovin, upravila jsem předpis tak, aby podle něj uvařil každý, i začátečník.
Recept je možné aplikovat na jakéholi rybí filety, mořské i sladkovodní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2011 12:15
3. 9. 2011 09:01
2. 9. 2011 22:20
2. 9. 2011 19:50
2. 9. 2011 17:56
2. 9. 2011 09:32
2. 9. 2011 08:05
Recept, jak jsem jej zkoušel podle Achille Gregora,včetně původního textu z knížky, je u Mánka pod názvem Alsaský kapr - manek.bloguje.cz/732383-alsasky-kapr.php.
Fajn, že jsi recept dala na Topky, je to chutná úprava.
1. 9. 2011 22:03
1. 9. 2011 21:44
To koření, o kterém píšu, fakt zkuste - je to sice odchylka od Gregorova receptu, ale myslím, přínosná... Je to nová, zvláštní a výborná chuť, opravdu vyvážená a bez zvýrazňovačů chuti, barviv a umělých aromat. Koupila jsem i směs na brambory a další, na zeleninu a všechny jsou skvělé. Ale tahle na ryby mi zachutnala nejvíc.
1. 9. 2011 21:34
1. 9. 2011 20:30
1. 9. 2011 20:29
Krásně nafoceno
1. 9. 2011 20:23
1. 9. 2011 20:23
1. 9. 2011 20:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 8 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 33 minutami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 3 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 3 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 4 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 5 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 8 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Tématické fráze: tilapie tilapie recepty tilapie recept ryba tilapie ryba tilapie recept tylapie tilapie filety recept recepty z tilapie tilapia mořská filety z tilapie recept uprava tilapie tilápie na másle recept tilapie tilanyje morska ryba tilápie ryba recepty tilapie morska uprava ryb tilapie alsaský kapr tilapie-ryba tilapie ryba
Suroviny: tilapie, bok uzený, máslo, víno bílé, sůl, pepř bílý, koření na ryby
Tilapie na alsaský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m710
17 názorů