Tilápie na rozmarýnu s česnekem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Ryby 26 názorů

Suroviny

400 g filet Tilápie (6 ks)
rozmarýn
sůl
stroužek česneku
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety Tilápie bez kostí a kůže, bohatě nasolíme a vetřeme do filetů směs olivového oleje a sušeného rozmarýnu.

  2. Na rozpálenou grilovací pánev, nalijeme lžíci olivového oleje a do něj dáme provonět na jemno nakrájený stroužek česneku. Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho z pánve a vložíme filety ryby. Opékáme vcelku zprudka.

  3. Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout ve výpeku a poklademe je plátky opečeného česneku. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Syn miluje ryby, tak je stále co vymýšlet :)

Další recept s minimem ingrediencí, což u ryb není na škodu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tilápie na rozmarýnu s česnekem

  • Katastrophe Katastrophe

    Tilápie je skvělá a tahle úprava nám určitě vyhovovala :-) Mám ráda jídla, která jsou dobrá, ale nenáročná na přípravu :-8 :-D
    Jen jsme k tomu měli zapečené brambory se smetanou (zbyly nám od oběda) :)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Vratili jsme se z cest a nasla jsem tento rychly,ale moc dobry recepis na tilapiu. Moc nam to chutnalo.Tak dik za podeleni se o tento recepis.

    Odpovědět

  • MilaO MilaO

    Tak tohle je prostě výborné!:yes: Říkala jsem si, že je to nějak příliš jednoduché, ale v jednoduchosti je krása. Díky za recept! :-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Tilápie je skvělá ryba, má krásné pevné maso - jedna z našich nejoblíbenějších (hned po mečounovi, tuňákovi a candátovi;-) +16:-)

    Odpovědět

  • Iwanka Iwanka(neregistrovaná)

    Iwanka: Ach jo, až na tu gramatiku... Opravuji: Rozmarýn :-8

    Odpovědět

  • Iwanka Iwanka(neregistrovaná)

    Také budu dnes připravovat tilápii poprvé. Děkuji za tip :-p Rozmarín mám za oknem, tak už se těším, až s ním tu dobrotu posypu a šoupnu to pěkně na gril. Česnek mám český a sůl mořskou v mlýnku (ta je nejlepší). Jinak pangase nejím (vypadá to podobně), to není ryba a už vůbec né z nějakého supermarketu... :-O Rybu vždy jedině z rybárny :yes: (tak jako maso jedině od řezníka). Lidé by měli víc kupovat u malých soukromníků, u farmářů, pokud bydlí na vesnici, tak u statkářů... :yes: Zrušila bych všechny supermarkety plné jedovatých a chemických sraček a donutila tím lidi nakupovat kvalitní potraviny. Přeci nebudeme podporovat takové šejdlíře na úkor našeho zdraví!!! Vždy dám radši na kvalitu před kvantitou.:-p Přeji hezký den a spoustu dobrého jídla všem!!! :-K

    Odpovědět

  • Pepajz Pepajz

    Tady jsem něco našel k té Tilápii : Maso tilapie má velmi vybranou chuť. Je sladké a velice jemné. Vzhledem k sladké chuti masa se tilapie výborně hodí při přípravě exotických pokrmů. Filety z tilápie upravujeme stejně jako filety z pangasia nebo tresky. Nejlepší je toto rybí maso vařit, smažit, dusit na páře a také grilovat.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Nic jiného mi nezbývá, než polykat, polykat, polykat:-S Luxus:yes:Ohledně toho solení - můj názor je, že se ryba musí více nasolit, než např, maso. Zrovna o víkendu manžel chytil kapra a dělala jsem z něj řízky. Nasolila jsem ho opravdu hodně a měla jsem strach, že bude přesolený, ale manžel říkal, že příště ještě víc:-O Ryba pojme hodně soli a ve výsledku je to tak akorát. A taky některá sůl solí více, některá méně.;-)

    Odpovědět

  • Radim K. Radim K.(neregistrovaný)

    Bylo to dobré. Jen bych v receptu upravil slova "bohatě nasolíme". Mírnil jsem se a stejně to bylo příliš slané. Ale jinak jednoduchý recept vyhovující mému kuchařskému umění.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Eliza:
    Děkuji, jsem rád, že chutnalo;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bylo to výborné, Otto. Děkuji za nápad.:-p:yes:

    Odpovědět

  • niki niki(neregistrovaný)

    dobrý nápad. pracuji s rybami a na tilápii nedám dopustit, hlavně i přijatelná cena. díky za tip. taky je dobrá zapečená se smetanou a strouhaným sýrem, posypaná trochou petrželky ;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    stakul:
    Děkuji, jsem rád, že chutnalo;-);-);-)

    Odpovědět

  • stakul stakul

    Dnes jsem uvařila byla to dobrota:-))

    Odpovědět

  • miskasiska miskasiska

    díky za super tip :-!:-!:-!:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: talapie tilapie ryba recepty tilapie-recepty tylápie ryba tilápie telápie ryba talápie filety z tilápie recept telapie recept ryba tilapia tilápie filet tilápie na grilu talápie recept tilápie ryba tilapie filety recept tilápie nilská ryba tilapie recepty úprava tilápie příprava tilapie filet z tilapie