

Moc dobrá pečená ryba-Okouník mořský
Suroviny 2-3 porce
- 2 ks ryby Okouníka mořského(může být jakákoliv ryba!)
- 1 větší cibule
- 1 větší bílá paprika
- 6 malých rajčat
- kopička petrželky(nebo pažitky)
- šťáva z 1 citronu(nebo limetky)
- drcený kmín
- tymián
- estragon
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Rybu si omyjeme, osušíme, celou i vevnitř prosolíme a pokapeme citronem.
Do pekáčku dáme rozpuštěné máslo, na něj nakrájíme cibuli s paprikou na proužky, rajčátka na čtvrtinky, přidáme petržel, na směs položíme osolené ryby a posypeme kořením: kmínem, estragonem, tymiánem-NEŠETŘIT!
Nakonec nakrájíme pórek na kolečka a ním posypeme rybu, zalijeme malinko vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Ryba byla výborná a v pekáčku se vytvořila šťávička jako pro gurmány! Jako příloha byly šťouchané brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moc dobrá pečená ryba-Okouník mořský
-
Ivana79:Jééé Ivanko, to mám radost, že jste si pochutnali-těší mě to moc a díky
-
Janinka
,mala som síce tresky,ale pripravila som podľa tvojho receptu,len som vynechala rajčiny a pridala cesnak.Máš bod
moc nám chutilo
-
Dneska jdu na to
-
Děvčata, všem vám děkuji za pěkné komentáře
-
Nádhera, rybku bych si dala hned
-
Bibinko, ode mne mas obrovsky bod, ze nepouzivas "Koreni na ryby". Ona totiz kazda ryba vyzaduje jine koreni, to snad jenom u nas se pouziva na vsechny ryby stejne. Na kure prece take neplacneme treba "Koreni na mlete maso". Kazda rybka ma svoji specifickou chut a chce jinou upravu a dochuceni. Vazne DEKUJI.....
-
Bibi, to je určitě dobrota
-
+11
Bibinko závidím takovou dobrotu
Táta ryby moc nemusí,ale já je mám moc ráda
aspoň ochutnám z té krásné porce na fotce
-
Ta je!Měla jsem dnes pangasa,ale jen já,chlapi ho nechtěji.Pro sebe jsem si ho jen opekla s kořením na panvičce.Posílám bod
-
BIBI
TEDA TY ME STÁLE ZLOBÍŠ
-
Skvělé
-
okouníka nemám a mořského už vůbec ne
ale s pangasem dělám hodně podobně a je to dobrota
-
ryby máme rádi
-
Robím tiež..keď dávam cibuľu a cesnak, nedávam pór...v lete, keď je čerstvá paprika a paradajky, tak nimi nešetrím a dám štedro pod hocijakú rybu, aj pangasa. Plus plátky údenej slaniny, s tým nič nemožno pokaziť...
-
Toto je naše - s menšími obměnami,/ měním bylinky a nedávám pórek/, nejoblibenější úprava filé. Posílám bodík
+