Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr z domácího kefíru

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 10. 2011 10:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka

www.akrodif.com/Kefir/KefirMliko.aspx

Na obrázku je asi 250 g sýru z 1,3 l kefíru

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janulle

23. 4. 2016 17:25

cathleen: dávám zhruba vrchovatou polévkovou lžíci na necelý 1/2litr mléka. Druhý den je to fakt už dost vysrážené. Pokud to nestíhám a přetáhnu čas o půl dne už je to kyselé. Proto mám trochu obavu nechat to 2-3 dny. Možná kvůli tomu sýru to vyzkouším. Ješzě si říkám, že jsem to neměla v té utěrce moc mačkat. Zkusila jsem to tedy přelít znovu a mám to jen svázané a zavěšené nad hrnkem a pomalu odkapává čirá tekutina. Nechám to do rána. Uvidíme:-(

spagetka spagetka

23. 4. 2016 17:20

cathleen: souhlas, ale denně vyměňovat mléko? :-O

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 4. 2016 17:08

janulle: ono záleží i na tom, na kolik houbiček dáváš kolik mléka. Je vyzkoušeno, že lžíce houbiček za 24 hodin zpracuje půl litru mléka na kefír. Nechávat to zas moc dlouho - trochu riskuješ, že ti povrch "oslizne" a kefír bude štiplavě kyselý.

janulle

23. 4. 2016 17:00

spagetka: spagetko po těch 24hodinách už je vysrážený. Topíme v kachlovém sporáku dřevem a v kuchyni mám kolem 25 a víc stupňů. Ráno je to "skoro" tvaroh. Návody z netu mám celkem zpracované. Na pití je to na druhý den ok. ale na ten Tvůj sýr to nechám dýl zrát.

spagetka spagetka

23. 4. 2016 16:15

janulle: proboha, proč měníš denně mléko, jaks na to přišla, dyk ten kefír nemá šanci vyzrát :-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O Pošlu ti odkazy, ale musíš chvíli vydržet nebo ti sem dá odkaz někdo jiný. Už je mi jasný, kde je chyba, nemáš kefír, když denně měníš mléko, to je nesmysl.

janulle

23. 4. 2016 16:06

spagetka: díky za superrychlou odpověď:-8 Kefír mi stál pouze jeden den. Tak to bude asi tím. Jinak mámjěště dotaz ohledně kefírvé houbičky. Nenarůstá mi do výšky jako houba, spíš je to taková drť. Měním denně mléko, myslím že prospívá a množí se perfektně, ale pořád jen ta jakoby drcená forma:-*

spagetka spagetka

23. 4. 2016 15:34

janulle: evidentně málo hustý kefír, jinak by neprotekl. Doporučuji nechat ho v teple stát tak 2-3 dny, rychleji zhoustne.

janulle

23. 4. 2016 14:32

Nevím co jsem udělala špatně. Z cca.1 l kefíru asi nebudu mít žádný sýr. Kefír jsem nalila do sítka vyloženého utěrkou a vyždímala. Skoro všechno mi vyteklo do nádoby pod sítkem. Zbyla malá hrstečka materiálu. V čem může být chyba??

Věra

25. 2. 2016 23:11

spagetka:Dobrý večer,měla bych dotaz ohledně kefírových houbiček.Mám je už skoro měsíc,kefír dělám každý den,tak 2deci,protože mám jen trošku a vůbec mi zatím nerostou,trvá to delší dobu,nebo je něco špatně?Kefír je ale výborný a pekně hustý.

spagetka spagetka

7. 2. 2016 11:35

Věra: já sice na to používám dřevěné náčiní, plastový cedník, ale vím o řadě lidí, že používají kov a prý se nic nestalo ;-)

Věra

7. 2. 2016 11:12

spagetka:Jasně myslela jsem kefír,je pravda,že jsem ho nikdy neměla ráda,ani teď mi moc nechutná,mám čerstvé mléko z mlékomatu a nějak mi tam vadí ten konec,ale chci se ho naučit pít,hodně mě pálí žáha,tak chci zkusit,jestli to pomůže,jak se dost píše.Hlavně bych chtěla zkusit ten tvaroh,až se mi houbičky trochu namnoží,jestli vůbec,dnes jsem chytla na rozmíchání příborovou vidličku,tak snad jsem si to nepokazila,když na to nesmí přijít kov.:-(

tejaja tejaja

7. 2. 2016 09:05

Věra: No, jogurt by sa nemal dať piť, je to hustá hmota. Akonáhle sa to dá piť, tak to nie je jogurt, ale najaká jeho náhrada.;-)

spagetka spagetka

7. 2. 2016 09:05

Věra: Věrko, asi myslíte kefír, jogurt spíš mlsám, než piju ;-), ale všeobecně všechny kysané mléčné výrobky jsou pro naše tělo nezbytné, šetrné, upravují trávicí a jiné problémy. Zakysané výrobky mohou pít i lidé jinak alergičtí na mléko (samozřejmě dle doporučení lékaře) - jinak, v odkazu je to vysvětleno dostatečně dobře.
A množství? Záleží na chuti, u nás je třeba dost často k dopolední i odpolední svačině běžný jogurt s nějakou příchutí. Hodně často dělám brambory na loupačku s kefírem a tvarohem a naše nejčastější snídaně je chléb se sýrem nebo tvarohem. Nemá cenu se do používání těchto potravin nutit, když zrovna dnes nemáte chuť, tak si kefír nebo jogurt dáte zítra ;-);-)
http://www.jenzeny.cz/moda/zdravi-a-krasa/kysane-m...
http://www.bezhladoveni.cz/zakysane-mlecne-vyrobky...

Věra

7. 2. 2016 08:46

Chci se zeptat,jaké množství jogurtu denně vypít,aby to mělo pozitivní vliv na mé tělo?

Věra

4. 2. 2016 20:11

spagetka:Díky za radu,zkusím až budu mít víc houbiček,dnes mi přišly a je jich trošička,tak teď budu dělat kefír,ať se trochu rozmnoží;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sýr z kefíru domácí výroba kefíru domácí sýr z kefiru jak vyrobit domácí sýr výroba kefíru jak vyrobit domácí kefír tvaroh z kefiru domácí tvaroh z kefíru domácí tvrdý sýr recepty z kefíru domácí výroba sýrů recepty domaci vyroba syru tvrdyho výroba sýra recept sirovátka na pití domácí výroba taveného sýru domaci vyroba syra jak vyrobit tvrdý sýr domácí výroba sýrů domácí tavený sýr výroba výroba tvarohu z kefíru

Suroviny: kefír, syrovátka, pivo světlé, paprika sušená sladká, chilli, bylinky

TopRecepty.cz

Domácí sýr z domácího kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6jL