Domácí sýr z domácího kefíru
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka
www.akrodif.com/Kefir/KefirMliko.aspx
Na obrázku je asi 250 g sýru z 1,3 l kefíru
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2016 04:34
Věra: Věrko, běžně houbičky mrazím, dejte do trošky vody (aby byly potopené) a do mrazáku. I po půl roce byly po rozmrazení funkční. Jo, rozmrazujte pomalu, nejlepe v ledničce.
2. 2. 2016 21:53
Houbičky už mám objednané a dost jsem si toho o nich přečetla na netu,jen jsem nikde nanašla,jak je uchovat,když nechci dělat kefír,třeba týden,nebo14 dní,může mi někdo poradit?
31. 12. 2015 00:28
Tibetská houba je opravdu všelék, mám dobré zkušenosti, nemám problém se žlučníkem a manželovi téměř zmizel problém s pálením žáhy. Pijeme statečně kefír,cítíme se po něm lépe, peču výborné kefírové koláče, milujeme pomazánky, tvaroh, pokud chcete někdo nějaký recept nebo houbičku pište na e-mail: jasinkocin@seznam.cz
29. 8. 2012 09:16
Já třeba právě kefír co nejvíce zahřívám, až vařím,aby byl pak tvaroh tvrdý na strouhání a šup s ním na ovocné knedlíky,, recept vyzkouším
15. 7. 2012 15:25
Vyrábala som z 1 litra kefíru. Potom z toho bola pomazánka s olomouckými syrečkami a pažitkou, veľmi chutila.
Recept je skvelý pre všetkých, čo si doma pripravujú kefír. Doporučujem.
Recept je skvelý pre všetkých, čo si doma pripravujú kefír. Doporučujem.
10. 1. 2012 13:22
Pajaja: sýr se právě nezahřívá, dělá se za studena, jak píšu. Kefír na tvaoh naopak zahřát musíš, bacha ale jen na 40 °C, ale nejvýš na 60°C, ale víc už ne. Jinak čím vyšší teplota, tím je výsledný tvaroh tvrdší a vysušenější. No a jakmile se ti odděluje syrovátka, tak je postup úplně stejný jako u tohoto sýra - prostě odkapat. Tak ať se ti to podaří
10. 1. 2012 13:12
spagetko, chtěla jsem se zeptat: ten kefír není nutné nejdříve zahřát? Já někde na netu četla, jak se vyrábí tvaroh z kefíru (páč jsem si "pořídila" tibetskou houbu) a tam psali něco o zahřátí na 40 °C. Na tvaroh se chystám už delší dobu a ty to máš tak pěkně popsané. . . Díky
8. 10. 2011 15:45
Špagi to je paráda taky si dělám kefír doma určitě skusím i ten sýrtobě posílám bodík
8. 10. 2011 09:46
spagetka:Špagetko já jsem"ťula"mě zmátl ten komentář s Bibinkou,nějak jsem si těch 60st spojila s tím tvým receptíkem bez zahříváníFotku s kefírovým tvarohem jsem už odstranila
7. 10. 2011 19:46
chocolate: no fakt hustý a kupovaný je Choceňský, nech ho 24 hodin mimo ledničku, ještě zhoustne, zkus to - ale bacha, nemám s tím zkušenost, jen vím, že je nejhustší, co znám
7. 10. 2011 17:24
To se mi hooodně líbí-hl. variabilita (s pažitkou, česnekem, paprikou, kmínem...).A já mám ráda tento typ sýrů.
Mám asi hodně hloupý dotaz, ale pokud použiju normální kefír (houbičky nemaje), má to nějaký vliv např. na konzistenci sýru (já myslím, že snad ne, popř. poraďte nějaký osvědčený a hustý)?
Mám asi hodně hloupý dotaz, ale pokud použiju normální kefír (houbičky nemaje), má to nějaký vliv např. na konzistenci sýru (já myslím, že snad ne, popř. poraďte nějaký osvědčený a hustý)?
7. 10. 2011 15:38
Tak jsem si pěkně početla...
Moc se to líbí, Spagi bodík letí
Moc se to líbí, Spagi bodík letí
7. 10. 2011 13:32
Děkuju všem
Ani, tohle je bez zahřívání jako sýr , ten tvaroh se zahřátím chci taky zkusit
Ani, tohle je bez zahřívání jako sýr , ten tvaroh se zahřátím chci taky zkusit
7. 10. 2011 12:34
Bodíček přidávám+11Také dělám z kefírové houbičky a je velice chutnýJen zahřívám na menší teplotu,čím je teplota větší,tím je tvaroh tvrdší,my máme rádi měkkýPo zahřátí na patřičnou teplotu přeliju do cedníku vystlaného bavlněnou plenkou navlhčenou ve vodě a pořádně vyždímanou a nechám nejlépe přes noc odkapat do misky.Syrovátka se mi zatím nepodařila využít,pokaždé ji stihnu vypítPokud nevadí,přidávám i odkaz na výrobuhttp://www.charliin-koutek.wgz.cz/kefirove-recepty
7. 10. 2011 12:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 9 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 minutou
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 33 minutami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 35 minutami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 1 hodinou
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 2 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 2 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 3 hodinami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sýr z kefíru domácí výroba kefíru domácí sýr z kefiru jak vyrobit domácí sýr výroba kefíru jak vyrobit domácí kefír tvaroh z kefiru domácí tvaroh z kefíru domácí tvrdý sýr recepty z kefíru domácí výroba sýrů recepty domaci vyroba syru tvrdyho výroba sýra recept sirovátka na pití domácí výroba taveného sýru domaci vyroba syra jak vyrobit tvrdý sýr domácí výroba sýrů domácí tavený sýr výroba výroba tvarohu z kefíru
Suroviny: kefír, syrovátka, pivo světlé, paprika sušená sladká, chilli, bylinky
Domácí sýr z domácího kefíru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6jL
60 názorů